To je to što me zanima!

Bajs se sastao s Tolušićem, traži nastavak gradnje bolnice

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u četvrtak se sastao s delegacijom Bjelovarsko – bilogorske županije na čelu sa županom Bajsom...
Vidi originalni članak

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u četvrtak se sastao s delegacijom Bjelovarsko – bilogorske županije, na čelu sa županom Damirom Bajsom. 

Prema priopćenju iz Bajsovog ureda on i nadalje pokušava izlobirati odleđivanje zamrznutog projekta izgradnje zgrade Opće bolnice, koju je Vlada RH stavila na led, unatoč tome što je taj projekat naišao na razumijevanje iz EU. 

Za investiciju vrijednu 160 milijuna kuna, Evropska unija je spremna izdvojiti 85 milijuna, dok bi iz državnog proračuna trebalo namaknuti 15 milijuna, a preostalih 60 milijuna kuna bi osigurala Bjelovarsko – bilogorska županija. Bjelovarska Opća bolnica je uz onu u Sisku, jedina koja je u Hrvatskoj dobila potporu od EU, i stoga je negativni stav Oreškovićevog kabineta izazvao nezadovoljstvo čelnih ljudi županije. 

Da se Bajs ne miri s odbijenicom govori i najava sastanka s resornim ministrom Dariom Nakićem koji je najavljen za petak. Na susretu s Tolušićem se uz problem oko bolnice govorilo i o drugim značajnim projektima za županiju. 

Na prvom mjestu realizacija vodoopskrbe na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izgradnje brze ceste Zagreb-Vrbovec-Virovitica te građenje Centralnog odlagališta otpada Doline. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Preteznovedro 19.05.2016.

    Župane Bajs ponavljam. ODBIJENICA NE DOLAZI U OBZIR. Budire uporni ako treba idemo svi za Zagreb.

  • Demetra 19.05.2016.

    Nemrem si pomoć, ali meni ovaj lik izgleda kao da mu nisu svi kromosomi na broju.

  • Milogled Bluff 19.05.2016.

    Tu brzu cestu čekamo već 100 godina ko ozebli sunce. Još je nekad davno poljoprivrednik Friščić rezao vrpce po toj cesti aaali to je sve bio samo PR-gag. A i nova bolnica bi nam dobro došla, pogotovo ak bi je financirali iz EU fondova. A ti 15 miliona kuna koje fale uzmite fino od sredstava za političke stranke koje ionak samo mlate praznu slamu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare