To je to što me zanima!

Prvi put u svijetu: Liječnici ženi operacijom izliječili depresiju!

Nakon dvije operacije mozga Sheila se ima čemu veseliti. Dugo je bila depresivna, a nekoliko puta se čak pokušala i ubiti. Liječnici su joj ugradili elektrode u mozak
Vidi originalni članak

Britanka Sheila Cook (62) je više od desetljeća bolovala od depresije zbog koje si je nekoliko puta pokušala oduzeti život, bila prisiljena dati otkaz i odseliti se u nadi da će joj promjena okruženja goditi. Usprkos svemu, uobičajene metode liječenja poput lijekova i terapije nisu joj pomogle. 

Nakon što su joj liječnici predložili da sudjeluje u kliničkom ispitivanju, Sheila je prvi put dobila nadu. Pristala je na operaciju koja duboko stimulira dvije različite strane mozga povezane s depresijom.

Nakon kratkoročne pomoći, Sheila je ubrzo ponovno počela pokazivati simptome depresije. Kako bi se probala zauvijek toga riješiti, doktori su joj preporučili ugradnju elektroda duboko u mozak. Kirurzi su u njen mozak ugradili tanke žice koje vode u mali pacemaker u prsnom košu koji stimulira elektrode.

- Gospođa Cook je prva osoba na svijetu koja je napravila ova dva liječnička zahvata i izuzetno mi je drago vidjeti da joj je drugo liječenje pomoglo - rekao je Dr. Malizia, voditelj kliničkog istraživanja na Sveučilištu u Bristolu, prenosi Daily Mail.

Nakon dvije uspješne operacije mozga, Sheila Cook ima se čemu veseliti. 

- Ne mogu se dovoljno zahvaliti liječnicima i znanstvenicima koji su radili na mom slučaju, vratili su mi život - rekla je nakon operacija. Sheila, koja zbog bolesti nije mogla uživati u obiteljskom životu, sada konačno ima priliku.

- Ponovno otkrivam svoju obitelj i moje prekrasne unuke zbog kojih se čak i selimo bliže njima - zaključila je Sheila.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Wasabi 26.01.2011.

    pa i bebe bimogle prestati plakati ako im ugradimo elektrode, a i djeca bi mogla mirno i poslušno sjediti u školi i doma sa elektrodama u guzici, a i radnici bi mogli vječno raditi ako im elektrodama uklonimo centar za osjećaj umora, i pojačamo centar za koncentraciju.

  • Wasabi 26.01.2011.

    a na kraju nas sve sa elektrodama povežu u jednu zajedničku mrežu pa nam puste Severinu i svi radosno zeplešemo na nju.

  • jura54321 25.01.2011.

    brza zarada .otvori link http://kakolakozaradit.bloger.hr/

Komentiraj...
Vidi sve komentare