To je to što me zanima!

Baka Marija ima 88 godina i još uvijek radi na tržnici

Baka Marija Mesec iz Sesveta kraj Zagreba do lani je pješice na sesvetski plac donosila povrće. Marija živi od suprugove mirovine, od 1600 kuna
Vidi originalni članak

Ljeti ustajem u 4 ujutro, a inače u 5. Pripremim se za tržnicu, ovdje dođem oko 6 i ostanem do četiri popodne. Do prošle godine robu sam sama vozila u tačkama i dolazila pješice na sesvetski plac jer živim samo kilometar dalje, no noge su me ostavile i puno slabije hodam. Sada me unuk vozi na tržnicu kad ujutro ide na posao te dolazi po mene poslije posla, kaže Marija Mesec (88) iz Sesveta kraj Zagreba. Ima četiri unuka i sedam praunuka. Živi sama. Suprug joj je umro devedesetih, a umrla su joj i dvojica sinova. Od troje djece samo je jedno živo. Marija živi od mirovine pokojnog supruga, od 1600 kuna. To joj je, kaže, taman za račune. Svakoga jutra priprema svoj štand.
- Imam tri stalna kupca. Prodajem svašta - paprike, rajčice, mahune, poriluk, orahe... Sve sadim sama, nekad mi i unuk pomaže. No ne mogu više raditi kao prije - kaže. Brine se i o kokicama i patkama.
- Meni je ovdje na tržnici lijepo. To me drži. Kupcima često dajem robu ispod cijene, pa i dodam koju sitnicu besplatno. To je takav posao - nasmiješila se baka, koja će uskoro napuniti 89 godina.





NEDJELJOM ĆE TRGOVINE RADITI LJETI I U PROSINCU
Prema posljednjem prijedlogu o radu nedjeljom, trgovine će moći svih sedam dana raditi od 1. lipnja do kraja rujna te u prosincu, ali nedjeljom od 6 do 13 sati. Iako su se vlasnici malih trgovina zalagali da se njima dopusti rad i nedjeljom, prema ovom prijedlogu, od toga neće biti ništa. Nedjeljom će moći raditi kiosci, pekarnice, crpke..., a oko rada na tržnicama još nema dogovora.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lilijan 04.01.2024.

    Moja baka..legenda

  • pulezanka 02.03.2008.

    nije to jedina bakica na trznici,mozda s tim godinama je,ali,bakica,koje prodaju uvozne artikle,pod,,domace,,ima masa,tako da te iste bakice,jadne,brizne,ubijaju prodaju ljudi koji to sve rade,,jer moraju,,s papirima urednim,placaju,porez,knjigovodju,i ostalo,sto te bakice,nemoraju,znam sve to,jer sam radila,na trznici,i imala,10 takvih bakica,koje bi znale reci,ko ti je kriv,prebaci se na poljoprivredu,a odjavi obrt,toliko o ,,JADNIM,,bakicama

  • Lord Byron 02.03.2008.

    Daj pulezanka ne seri govna! Baka je super, ima skoro 90 godina i još radi 10 sati dnevno. I što to ona ne da drugima da rade? Ne razumijem ovu tvoju zadnju rečenicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare