To je to što me zanima!

Baka Susan sa 61 godinom izgleda skoro 20 godina mlađe

Zbog skleroderme tijelo Susan Johnson proizvodi previše kolagena. Koža joj je zategnuta iako je u 60-ima. No zbog bolesti Britanki su otekli svi zglobovi
Vidi originalni članak

Britanki Susan Johnson iz Essexa pozavidjele bi mnoge žene jer sa 61 godinom izgleda 20 godina mlađe. Susan ima fino zaglađeno lice bez bora jer njezino tijelo proizvodi previše kolagena. Ona boluje od skleroderme te tako njezin imunološki sustav napada sam sebe. Skleroderma se s godinama pogoršava. Ljudima otvrdne koža, a u nekim slučajevima i unutarnji organi zbog čega srce i pluća mogu otkazati. Unatoč tome što ne izgleda kao njezine vršnjakinje, bolest Susan zadaje mnogo problema. Otekli su joj svi zglobovi te joj uobičajene i lagane radnje zadaju muke.

- Manekenke i druge mlade žena plaćaju goleme svote za injekcije kolagena, a moja situacija bi im zvučala kao blagoslov. No, moram priznati da to nije tako. Bol zna ponekad biti neizdrživa - priča Susan. 

Da nešto nije u redu Susan je primijetila prošle zime. Tada su joj vrhovi prstiju bili ili plavi ili crveni te su joj kroz prste prolazili trnci. Zbog bolesti sada mora dnevno piti koktel tableta i steroida, piše Daily Mail. Skleroderma nije zarazna ni nasljedna, a trenutno lijeka za nju nema. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • SunTzu 18.11.2010.

    neukost nije nesto za hvalit se... ai vidi se da joj mladje koza izgleda nego zenamma sa 60

  • Lady Taky 17.11.2010.

    meni ona izgleda ko da ima toloko godina koliko i ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare