To je to što me zanima!

Baka Terezija (83) otjerala 
je lažnu bankaricu iz svoje kuće

Željela sam zapisati tablice automobila, ali ju je vjerojatno netko čekao. Dok sam izašla na ulicu, auta više nije bilo, kaže baka. Nada se da će ju policija pronaći
Vidi originalni članak

Veliku hrabrost pokazala je 83-godišnja Terezija Škrinjar iz đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac. Usprotivila se kradljivici koja je na prijevaru ušla u njezin dom.

- Nazvala me je žena i rekla kako zove iz Zagreba te da će svih 10.000 eura koje imam kod kuće doći provjeriti službenica banke. Rekla sam joj da nikad nisam imala toliki novac, nego da je sva moja ušteđevina 4500 kuna. Dok još nisam ni spustila slušalicu, u kuću mi je došla mlađa, dotjerana i lijepo odjevena žena. Predstavila se kao službenica banke - kaže baka Terezija, koja živi sama u obiteljskoj kući.

Nije se ni snašla, a “službenica” je odmah maknula jastuk i ispod njega našla novac. Rekla je Tereziji da su to nevažeće novčanice i da će ih ona ponijeti kako bi ih u banci promijenila. Iako se sve odvijalo brzo jer je “bankarica” od prve pronašla novac, baka je posumnjala i hrabro se suprotstavila.

- Istrgla sam joj novac iz ruke i rekla joj da ona ne bude ništa provjeravala. Zaprijetila mi je da će zvati policiju, na što sam joj odgovorila da ću ih, ako neće ona, pozvati sama - kaže starica. Vidjevši da nema igre s bakom Terezijom, prevarantica je istrčala, a Terezija je krenula za njom.

- Željela sam zapisati tablice automobila, ali ju je vjerojatno netko čekao. Dok sam izašla na ulicu, auta više nije bilo - kaže baka dodajući kako nepoznate ne treba puštati u kuću. Nada se da će policija pronaći lažnu bankaricu.

Idi na 24sata

Komentari 174

  • kiky38514 06.12.2015.

    Svaka čast za baku koja je uspjela otjerat "bankaricu" od svoje kuće. Da je bar ona meni baka. Sve je pametno i dobro uradila, ali je malo pogriješila kada je preko telefona rekla da joj je sva ušteđevina 4500kn. To nije trebala reći jer uopče nije potrebno da tu informaciju znaju nepoznate osobe. Danas ima jako puno staraca koji su naivni i koji bi nasjeli na ovakve gluposti, a ta baba je doista pametna. Takve ne treba puštati u kuću. Zato ja svakome želim pomoći i dati savjet da ako vas neka nepoznata osoba nazove preko telefona i predstavi vam se kao bankarica i ako vam preko telefona kaže da će npr. za pola sata doći doma da provjeri tvoje novce, ili tvoje zlatnine, da na to nikada ne nasjedate, jer to je laž. Takve vam osobe nikada nećeju doći doma da provjere tvoje novce, ili zlatnine, nego ćeju vam to lagati i opljačkat će vas. Evo razloga zašto. Zato što ti nikada nitijedan pravi bankar neće doći doma da ti ide provjerit novce, jel to nije njihov posao, njih ne zanimaju tvoji novci. Svi smo mi gospodari svojim novcima i svi mi svoje novce sami raspoređujemo, nemaju pravi bankari nikakve veze s tim. Tvoji novci su tvoji novci tako da ih nema pravo i ne može nitko provjeravat. Tako da ako vas nepoznata osoba tako nazove i lažno vam se predstavi kao neki djelatnici banke, da za to obavezno obavjestite policiju na pozivni broj 192, a ne se toga bojati i sramiti. Takve stvari se ne smiju prešutiti.

  • peace5 02.12.2015.

    Za te lopove treba uvesti radnu obavezu i to sto duze...

  • šempja 01.12.2015.

    Nije se namirila na moju staru...još bi joj bankarica isplatila dobru svotu ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare