To je to što me zanima!

Baka Tomica je preživjela tri rata i ima dvoje šukununučadi

U prosincu ove godine baka Tomica Mudrinić napunit će 107 godina. Otkrila nam je u čemu leži tajna dugovječnosti: 'U radu, sinko, u radu. Cijeli život sam radila...'
Vidi originalni članak

U prosincu ove godine Tomica Mudrinić iz Kaštel Novog napunit će 107 godina. Unatoč poodmakloj dobi, baka Tomica i danas sve radi sama, pere suđe, plete, krpa stvari, a kad joj je dosadno gleda televiziju.

- Baka Tomica je iz obitelji Pijuk u kojoj nitko nije živio manje od 95 godina. Njezin otac ženio se pet puta i nadživio je svih pet žena, takva je to genetika - kroz šalu nam je ispričao njezin unuk Željko Mudrinić.

Udala se sa 16 godina, rodila je dva sina, ima četvero unučadi, četvero praunučadi i dvoje šukununučadi. Hrabra baka Tomica preživjela je tri rata i bježala od okupatora u Drugom svjetskom, a od četnika u Domovinskom ratu.

Odala nam je u čemu je, prema njezinu mišljenju, tajna dugovječnosti:

- U radu, sinko, u radu. Cijeli život sam radila - kaže.

Unuk Željko kaže da se Tomica brine sama o sebi i da joj ne treba nikakva pomoć.

- Živjela je tipičnim seoskim životom. Ima ona i svoje običaje, voli popiti rakijicu ujutro, a od hrane jede sve isto što i svi mi, a najdraža joj je panceta - ispričao je Tomičin unuk.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • jenije 13.04.2015.

    daj bože da je u genima ovo mi je inače prababa :)

  • Kakma 13.04.2015.

    Moja baba ima 97 godina,jede najnezdraviju hranu sto postoji ( samo kekse,kavu,salatu i vitamine nikako ) ali je zdrava,nikad nije dobila injekciju,i zivi protivno svim zakonima prehrane ,gibanja i t.d. To moze zahvaliti samo genima samo njima.Normalni covjek bi se vec davno razbolio.

  • skipi 13.04.2015.

    svaka čast na tim godinama a vjerujem i zdravlju ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare