To je to što me zanima!

Baki su susjedi lisice i veprovi, a namirnice joj nose GSS-ovci

Posljednja stanarka: U kosinjskom zaselku Poljan jedina stanovnica je baka Milica Paripović (78). Posjećuju je samo dečki iz GSS-a, koji joj nose životne potrepštine
Vidi originalni članak

Uđite djeco, ajte u kuću, s prozora trošne i u led okovane kućice viče baka Milica Paripović (78). Posljednja je i jedina stanarka kosinjskog zaselka Poljan, a u posjetu su joj stigli Alen Zorić, Ivica Marković i Joso Živković iz Hrvatske gorske službe spašavanja. Došli su joj donijeti osnovne životne potrepštine. Baka Milica udaljena je od najbliže trgovine 20-ak kilometara. Snijeg je zameo Miličin lički zaselak, čak se i HGSS-ovci do nje mogu probiti samo terencem.

Ne mogu živjeti u Ogulinu, među tolikim narodom..., baka Milica voli svoj zaselak

- Živim ovdje, u ovoj kući gotovo cijeli život. Prije pet godina mi je i suprug umro i otada smo tu samo ja i Mićo, moj mačak - kaže Milica. Dečkima iz gospićkog GSS-a je neizmjerno zahvalna. Mnogi su je pokušavali nagovoriti da odseli kćeri u Ogulin.

Sad tražimo sponzora da baki kupi mali frižider, dečki iz gospićkog GSS-a

- Bila sam kod kćeri, ali nakon tri dana sam htjela ići kući. Ne mogu ja tamo živjeti, među tolikim narodom. A nisam htjela ostati duže ni zbog Miće. Što bi ona jadan bez mene. A Mićo je rijetko dobar mačak, sve on zna - opisuje starica kojoj momci iz HGSS-a sada traže nekoga da joj sponzorira kupnju maloga frižidera kako bi u ljetnim mjesecima imala gdje čuvati namirnice.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Viktorija83 10.02.2012.

    dali itko zna gdje uplatit novac???

  • user_61566 06.02.2012.

    svi oni koji komentiraju u čudu kako baka nema frižider i kako joj to kćer nije kupila ,ja sumnjam da je baka to i tražila ,već su ovi sami zaključili da joj je potreban .ne brinite se baka bar po mojem mišljenju nije gladna ,za doručak peće sebi i svom mačku ,palačinke ,palentu ,ili krpice ,za ručak iz kištre vadi meso bolje kvalitete već što u mesnici nude...tjekom hladnijih mjeseci ima hladnu ostavu i frižider bi joj samo trošio struju ,u proljećesviježe salate ,mladog luka šparoga ,ljeti da ne pričam ubranog iz svog vrta ,hladne vode iz bunara ,pa joj frižider i nije tako neophodan kako mislite .Možda se varam ,ali ako je to baka starog kova onda je stanje približno mojem izlaganju.Stoga ne bacajte odmah ,drvlje i kamenje!

  • Maya31 05.02.2012.

    Zivim u inostranstvu, dal neko zna kako doci u kontakt sa ljudima iz GSS-a ?? Zelim da im posaljem novac da se baki kupi frizider... Hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare