To je to što me zanima!

'Baldasar priznaje da ne zna upravljati gradskom imovinom'

Splitska vijećnica Marijana Puljak najviše se svađala s gradonačelnikom jer smatra da je skandalozna odluka da na 30 godina da Turističku palaču na 'plodouživanje'
Vidi originalni članak

Splitsko gradsko vijeće oborilo je rekord u zasjedanju, ali do ključne točke sjednice nisu stigli. 

Naime, nakon punih 10 sati vijećanja sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Iz vijećnice su izašli vijećnici HDZ-a i Marijane Puljak pa će se sjednica nastaviti idućeg četvrtka.

Splićani negoduju jer je sjednica prekinuta upravo prije točke o Turističkoj palači.

Naime, prijedlog o davanju na "plodouživanje" elitnog prostora na samoj rivi tema je o kojoj se u Splitu priča tjednima i svi su s nestrpljenjem očekivali što će se dogoditi.

Oporba na čelu s HDZ-om uvjerena je da taj prijedlog ne može proći, kao i Marijana Puljak koja se na sjednici u četvrtak najviše svađala s gradonačelnikom Baldasarom:

- Gradonačelnik je u četvrtak navečer bio nervozan i po svaku cijenu je insistirao da se sjednica nastavi, iako je bilo prošlo 19 sati. Ali nama je situacija s Turističkom palačom jasna, i glasat ćemo isto i idućeg tjedna kad se sjednica nastavi. A to isto znači "protiv", jer oporba smatra da je prijedlog o davanju Turističke palače na plodouživanje na rok od 30 godina skandalozan.

- Tim prostorom trebao bi upravljati grad. Ovakvim prijedlogom gradonačelnik ustvari priznaje da nije sposoban upravljati gradskom imovinom. A još nekome dati takav prostor na rok od čak 30 godina, i tako zacementirati stanje za iduća tri desetljeća, to je stvarno skandalozno, zaključila je Puljak.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mićo 03.10.2014.

    Koja glupa riječ ,plodouživanje.Pa što to uopće znaći?

  • zof 03.10.2014.

    Marijana Puljakkao i i svaki član njene nezavisne liste, od početka svog mandata na osobni račun, na ime političkog rada i vijećničke naknade primili su po 150.000 kuna. I ja bi na njenom mjestu bio pametan kako za te novce biti konstruktivna oporba..

  • jozabroz 03.10.2014.

    ah. pa ko da netko iz partije nesto zna..pa opet vode drzavu,,no prema dole,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare