To je to što me zanima!

Baltičke trgovine miču rusku i bjelorusku robu s polica

Veliki baltički lanci trgovina mješovitom robom rekli su u četvrtak da će zbog ruske invazije na Ukrajinu s polica trgovina ukloniti robu ruskog i bjeloruskog podrijetla
Vidi originalni članak

„Ovu odluku donijeli smo nakon što su ruske trupe izvršile invaziju na Ukrajinu s ruske i bjeloruske teritorije“, kazala je Ernesta Dapkiene, glasnogovornica najvećeg litavskog lanca trgovina Maxima.

Roba iz Rusije i Bjelorusije, uglavnom alkoholna pića, činila je samo 1.3 posto Maximine prodaje.

RAT NA ISTOKU Vučićev nemogući izbor između Putina i EU utjecat će i na nas: Ima manje od 36 sati za odluku

Iz Rimija, još jednog velikog trgovačkog lanca, kazali su da će ukloniti ruske proizvode iz svojih trgovina u Litvi, Latviji i Estoniji, izvijestili su iz novinske agencije BNS.

„Cijenimo i poštujemo drugačija mišljenja i u potpunosti podržavamo pronalazak mirnih rješenja u svim konfliktnim situacijama. Stoga, obustava suradnje s ruskim tvrtkama čini nam se kao logičan i nužan potez u trenutnoj situaciji“, kazao je Vaido Padumae, izvršni direktor kompanije Rimi Estonia.

PLENKOVIĆ O RATU: 'Posljedice ovoga što je Rusija napravila trajat će desetljećima'

EU je najavila nove sankcije protiv Bjelorusije zbog uloge te zemlje u napadu Rusije na Ukrajinu. Ukrajinska granična služba priopćila je da su ruske trupe uz bjelorusku potporu koristile Bjelorusiju kao jednu od ulaznih točaka.

SAD je u četvrtak uveo sankcije za 24-ro državljana Bjelorusije bliskih predsjedniku Aleksandru Lukašenku i dvije banke u državnom vlasništvu.

 

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tomo1234 25.02.2022.

    Zasto koristit benziske pumpe Luk Oila. Cemu posjecivati Forte novu grupaciju. Sta nema druge banke od Super banke Dokle se Oligar bahatil sa jahtom kako ovdje u Monacu tako I ostali bahati,ciste sirovine od ponasanja tko nije vidio tesko pojmljivo

  • cicinakitu2 24.02.2022.

    Stavljanje soli na rep...

Komentiraj...
Vidi sve komentare