To je to što me zanima!

Ban Ki-moon dobio još jedan mandat, jednoglasno prihvatili

Vijeće sigurnosti je usvojilo odluku da se Ban Ki-moona izabere kao glavnog tajnika UN-a na još jedan mandat u trajanju od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016. god.
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti UN-a je u petak jednoglasno predložilo da glavnog tajnika Ban Ki-moona (67) izaberu na još jedan petogodišnji mandat. Odluku je Vijeće donijelo 'iza zatvorenih vreta', piše Xinhua.

- Vijeće sigurnosti je usvojilo odluku da se Ban Ki-moona izabere kao glavnog tajnika UN-a na još jedan mandat u trajanju od 1. siječnja 2012. godine do 31. prosinca 2016. godine - izvijestio je jedan UN-ov ambasador. UN bi sljedećeg tjedna trebao službeno potvrditi Ban Ki-moonov novi mandat. 

Ban Ki-moonov aktualni mandat istječe 31. prosinca ove godine, a za sljedeći mandat nije imao službenog protivnika. Aktualni glavni tajnik UN-a je inače bivši ministar vanjskih poslova Južne Koreje, a naslijedio je Kofija Annana 2007. godine.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Spec 18.06.2011.

    Ovo je kao re-izbor predstavnika stanara u zgradi gdje više od pola stanara ne plaća pričuvu a krov prokišnjava.

  • nicijisin49 18.06.2011.

    Sistem globalne sigurnosti se potpuno urušio, UN su postale marginalna institucija koja više ne utjeće ni na što. Njenu je funkciju preuzeo NATO koji i sam grca u velikim problemima, koji će biti sve veći zbog najavljenog dezangažmana USA koje same ne mogu nositi sav taj teret. Ban Ki Moon je izabran jednoglasno ? Izbor jako podsjeća na postupanje bivšeg politbiroa SSSR-a sa već poznatim ishodom.To je novo jednoumlje XXI stoljeća koje nikome ne će donijeti ništa dobroga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare