To je to što me zanima!

Banda zapalila vršnjaka (15) zbog svađe oko igrice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tinejdžerska svađa oko videoigrice i ukradenog bicikla dovela je do spaljivanja dječaka na Floridi. Ima opekline drugog stupnja na 80 posto tijela...
Vidi originalni članak

Američka policija uhitila je maloljetničku bandu koja je polila benzinom i zapalila Michaela Brewera (15) nakon svađe u Deerfield Beachu. Neki od tinejdžera optuženi za spaljivanje vršnjaka smijali su se na ispitivanju o napadu. Matthew Bent (15), braća Denver (15) i Jeremy Jarvis (13), Steven Shelton (15) i Jesus Mendez (15) prišli su Michaelu i nazvali ga 'cinkerom' jer je prijavio njihovog vođu policiji. Michael je pokušao otići, ali banda ga je omamila alkoholom i zapalila. Izgorjelo mu je 80 posto tijela, najviše torzo i ruke. Bent je rekao prijateljima da ga poliju, a Mendez ga je zapalio upaljačem. Michael je poderao košulju i skočio u bazen. Odveli su ga u centar za opekline Jackson Memorial. U kritičnom je stanju s opeklinama drugog stupnja.
- Ovo je nevjerojatno okrutna stvar koju netko može napraviti ljudskom biću - rekao je dr. Nicholas Namias.
Svađa je počela nakon što je Michael posudio 40 dolara (200 kuna) od Benta kako bi kupio videoigricu. Nikad mu nije vratio. Bent je pokušao ukrasti bicikl Michaelova oca vrijedan 500 dolara (2500 kuna). Michael ga je prijavio i policija ga je uhitila. Nakon što su ga pustili iz maloljetničkog pritvora, Bent nije otišao u školu. Michael je, također, ostao kući, strahujući da će sresti Benta. Bent se našao s prijatlejima i slučajno su sreli Michaela. Bandu su pritvorili na 21 dan. Ne smiju kontaktirati jedni s drugima, a posebno probati stupiti u kontakt s Michaelom. Michaela čeka dug i bolan oporavak.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • webasto 14.10.2009.

    ovom denveru se vidi po faci da je kriminalac, a tek kad izađe iz bukse za koju godinu... to treba sve u rudnik na prisilni rad 15godina

  • You Are A Towel! 14.10.2009.

    nemogu neprokomentirat: @plavusa13: "necastivi" (scary brrrr) -----> LMAO jbt, bas si plavusa lol

  • Tornado 14.10.2009.

    Ovo se dogodilo u Americi tako da se nadam da će dobiti poštene kazne. Međutim, ono što meni kod zakona smeta jest sljedeće:da je ovaj dječak umro - bili bi optuženi za teško ubojstvo i kazne bi bile veće. Međutim, na svu sreću dječak je preživio, i automatski ovo će biti samo pokušaj ubojstva. To je ono što meni smeta - ako imaš sreće pa preživiš - i potencijalni ubojica ima sreće - i dobije manju kaznu. Znam, nije svejedno jesi li \"preživio ubojstvo\" ili ne, ali po meni nije glavni smisao kazniti počinitelja samo da žrtva ima satisfakciju - nego ga kazniti zbog djela - a to je pokušaj ubojstva. Dobro, svaki zločin je drukčiji i kao takav se treba gledati, ali - u ovakvim slučajevima kad žrtva preživi jer je imala sreće - kazne bi trebale biti kao i za ubojstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare