To je to što me zanima!

Bandić: I ubuduće ću, ako treba, prekidati Skupštinu

Boris Šprem je prekinuo sjednicu jer M. Bandić nije htio otići s govornice. M. Bandić kaže da ne dozvoljava da Skupština preuzima njegove ovlasti
Vidi originalni članak

Nakon samo 16 minuta prekinuta je sjednica zagrebačke Gradske skupštine zbog toga što se gradonačelnik Milan Bandić nepozvan pojavio za govornicom. Razljutilo ga je što Ivo Čović nije htio odgovoriti na pitanje o postaji u Gračanima. Rekao je da će već danas biti tamo i da će građani dobiti odgovor. Boris Šprem mu je oduzeo riječ, no Bandić je htio i dalje govoriti, pa je Šprem prekinuo sjednicu. Milan Bandić je na konferenciji zbog prekida sjednice rekao da je nedopustivo da dio ovlasti gradonačelnika i izvršne vlasti preuzima Skupština. Najavio je da će i ubuduće, ako će to smatrati potrebnim, dolaziti za govornicu, bez obzira hoće li se prekidati sjednice.
Na sjednici su trebali promijeniti dio Statuta grada Zagreba da bi se mogao mijenjati zaključak kojim će se imenovati predstavnici u Skupštinu Zagrebačkog holdinga. Nakon toga su trebali sazvati izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će se opet imenovati Skupština Holdinga, piše Večernji list. Još se ne zna hoće li zbog prekida sjednice to biti odgođeno.
Zastupnici Statut moraju prilagoditi rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu koji je odbio upisati upravu i Nadzorni odbor Holdinga jer su za članove Skupštine Holdinga koristili termin 'članovi', a ne 'predstavnici', kako ih naziva Ustavni sud.


BERNARDIĆ DOŠAO NA MILANOVIĆEVO MJESTO
Šef zagrebačkog SDP-a, Davor Bernardić prisegnuo je danas na sjednici skupštine Grada Zagreba. Došao je na mjesto zastupnika Zorana Milanovića. HDZ je prozvao Milanovića zbog nesudjelovanja na sjednicama Gradske skupština gdje je bio zastupnik godinu dana. Margareta Mađerić posjetila je zastupnike na staru izjavu predsjednika SDP-a, odnosno na obećanje da će aktivno sudjelovati u radu skupštine.
- Podržavam odluku da Milanović ode - rekla je Mađerić te potom pročitala govor Zorana Milanovića u kojem je rekao kako mu nije ispod časti sjediti u skupštini te da namjerava osobno sudjelovati u njezinom radu.
- Nisam zec, nisam atletičar koji će izaći iza zavoja - rekao je tada Milanović. Predsjednik skupštine, Boris Šprem stao je u obranu šefa svoje stranke rekavši kako se doprinosi jednog gradskog zastupnika ne mjere samo po tome koliko govori za govornicom.
- Zoran Milanović sudjelovao je u bezbroj naših klubova i zajedno s nama formulirao politiku u skupštini - rekao je Šprem.

MESIĆ: BERNARDIĆ JE BANDIĆU ČUVAO KLUPU U SABORU
Nakon što je prisegnuo Davor Bernardić replicirao je Jasenu Mesiću koji je rekao da je gradski proračun podbacio 10 posto te se potom upitao što bi bilo da se to dogodilo na državnoj razini. Bernardić je odmah reagirao naglasivši kako nema namjeru da sputava kolegu Mesića, ali da ga mora ispraviti.
- Nažalost to se i dogodilo na državnoj razini jer je proračun podbacio za 15 posto - rekao je Bernardić na što mu je Jasen Mesić odgovorio kako je čuvao klupu u Saboru Milanu Bandiću.
- Čestitam što se kolega Bernardić uključio u rad skupštine, ali neka još jednom proba izračunati postotak. Tada će vidjeti da je proračun grada u većem minusu - rekao je Mesić.

'U GRADSKIM UREDIMA NAMA NI EC PAPIRA'
Mladi lav SDP-a, Dan Špicer upozorio je da u nekim gradskim uredima nedostaje svega - od uredskog materijala pa do WC papira. Zbog toga, tvrdi, zaposlenici u urede nose WC papir od kuće.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • apocalypsedude 15.06.2010.

    pa dobro jel\' tom banditu stvarno nitko ne moze stati na kraj...

  • rođin rođo1 15.06.2010.

    nedaj se miki,jiš uvijek si legitimni gradonačelnik,prema tomu ti si gradonačelnik.

  • fujdinamo 15.06.2010.

    daj banndiću pokrij se ušima i šuti kaj si tak bahat budi sretan kaj nisi u zatvoru jedan si od večih kriminalacai jos bahat da te bar zatvore na 20 godina da se malo spustiš na zemlju fuj govno si gadiš mi se

Komentiraj...
Vidi sve komentare