To je to što me zanima!

Bandiću su najveći problem u gradu Zagrebu - obični grafiti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb je šesti grad u svijetu po uređenosti, a zaustavljanjem urbane gerile dogurali bi znatno više, rekao je Bandić koji tvrdi da se najviše oštećuju nove fasade
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik ustvrdio je kako su najveći problem grada  grafiti. Bandić je gostujući na   Anteni Zagreb rekao da je hrvatska metropola šesti grad u svijetu po uređenosti, a zaustavljanjem 'urbane gerile' dogurali bi znatno više. 

Neuspjeh borbe s grafitima Bandić je nazvao svojim porazom. 

- Nismo se uspjeli obračunati s grafitima, oštećuju se fasade, a najbolje su im one koje su nove - tvrdi Bandić koji se nada da će uz pomoć 240 instaliranih kamera u gradu i komunalnih redara i tom problemu doskočiti.

'Jakuševec može riješiti samo razum s obje strane'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u utorak ujutro gostovao na te se osvrnuo na blokadu Jakuševca i ostale aktualnosti. Komentirao je kako je osam milijuna kubnih metara zbrinuto u 50 godina na Jakuševcu, a u 13. godini otkad je na čelu grada su napravili najmoderniju sanaciju.

- Ekološku rentu smo isplaćivali do ove godine, a do zatvaranja 2018. godine također ćemo naći zakonski okvir da se to nastavi - rekao je Bandić. Dodao je kako će se u narednim godinama mirno voziti smeće na odlagalište. Osim toga, Bandić je zamolio za strpljenje dok se ne pronađe rješenje. 

Kazao je kako Jakuševec neće riješiti nikakve afere, već razum na obje strane. 

'O spajanju Branimirove sanjam godinama'

Bandić je poručio kako pred hrvatskom metropolom leži povijesni infrastrukturni projekt - spajanje Branimirove ulice. - O tome sanjam godinama. U narednim tjednima krenut ćemo u završnu fazu, preostalih 300 metara proboja te vjerujem da ćemo projekt kojega nikada Zagreb nije imao, dovesti pred ostvarenje - rekao je gradonačelnik.

Od ostalih novosti je Bandić najavio uvođenje bežičnog interneta u cijelom Zagrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Prva Proleterska_1 05.09.2012.

    Ovakve blesave izjave već dugo nisam ćuo. Pa hodajte ZG i brojite koliko kuća je ofarbano Ja sam prebrojio i došao do broja 1 , još se je ona i renovirala, pa je bila i zato na novo farbana. U onoj ulici gde je bila TDZ. Jadan si mi Bandiću i smješan. Pa Ilica ti je prljava , ko da je glavna žila Harlema a ne ponos RH. Malo si se izgubil jelda a i buncaš ! Pa RI je sunce prema ZG. A kaj nisi brojal neofarbane kuće u LJ , kad si bio u posjeti. Nisu ti trebale obje ruke za raćunati ! Razumijem , da si od silnoga bještavila novih boja slabo vidio. Vjeruj i mi skoro ne vidimo gdje hodamo , al se ne kurćimo sa nekim visokim pozicijama u svijetu, osim našega Zokija, koji kaže , da je LJ najlepši grad na svijetu. A bemu sunce možda je i u pravu, samo mi to ne vidimo od silne svijetlosti !

  • nemamedoma 04.09.2012.

    bandiću imaš sve kvalifikacije da se učlaniš u HDZ.. stvarno mi ide na živce šta ide na štetu građana zagreba(jakuševac,romska naselja,legalizacija kuća u kozari boku,itd) da bi kupovao sebi glasove za sljedeće izbore. to isto je radio hdz godinama kupovajući socijalni mir i zapošljavajući ljude(glasove),pa samo sada u banani... ne želim time stati na stranu kukurikavaca.. jer milanće je ipak njihova škola

  • prdac40 04.09.2012.

    Ma samo kenjate po njemu. Pa kaj bi on trebal baš sve riješit sam? Imaju tu ljudi koji su za to zaduženi, a iskreno koji je gradonačelnik bio bolji od njega ili bi bio bolji ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare