To je to što me zanima!

Bandić jedini u Holdingu, sud je odbio novu upravu

Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro rekao je da će se očitovati o tome čim im od Trgovačkog suda tijekom utorka stigne rješenje
Vidi originalni članak

Trgovački sud odbio je registrirati novi Nadzorni odbor i upravu Zagrebačkog holdinga, piše Večernji list. Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro rekao je da će se očitovati o tome čim tijekom utorka dobiju rješenje od Trgovačkog suda. To bi moglo značiti Bandićevu pobjedu jer nikada nije priznao proširenje Skupštine ni svoje svrgavanje s mjesta jedinog člana nadzornog odbora. Kako Trgovački sud ne upisuje proširenu skupštinu u registar, već samo članove NO-a i uprave to znači da u stvari ne priznaju proširenu Skupštinu jer nisu potvrdili ljude koje je ona imenovala, piše Večernji.
Gradska skupština sredinom svibnja je umjesto Bandića na čelno mjesto u Holdingu postavila dogradonačelnika Ivu Jelušića.
Ustavni sud odlučio je u ožujku kako Gradska skupština svojim statutom ima pravo odrediti kako će se imenovati članovi u upravama i nadzornim tijelima gradskih tvrtki. Iako je Ustavni sud donio presudu u slučaju Belog Manastira, ona se odnosi i na sve općine gradove i županije pa tako i na Zagreb. Time je osporena Bandićeva tvrdnja da on jedini može imenovati Skupštinu jer predstavlja Zagreb. Nakon proširenja Skupštine i odluke Ministarstva uprave da je to legalno, Bandić je zatražio ocjenu ustavnosti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • plavi cvijet 08.06.2010.

    Njima je bitno da zauzmu poziciju za sebe gdje će moći dobivati dobru naknadu, a znanje, zakon... Kako se može raditi u interesu građana Zagreba ako najosnovnije, ali najosnovnije, nisu u stanju proučiti.

  • komentatorv3 08.06.2010.

    koja pljuska Kregarašima to nije normalno. SDP-u savjetujem da sljedeći put OTVORENO stane na Kregarovu stranu, a ne ispod žita kao na zadnjim izborima.

  • barut 08.06.2010.

    oni se nasli s miletom zezat haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare