To je to što me zanima!

Bandić ponosan na proračun, siguran da prolazi u Skupštini

Gradonačelnik je rekao da ZET-ovci neće štrajkati jer 'jedino znaju voziti buseve i tramvaje' i imaju dobre uvjete. Ponosan je na proračun i očekuje da će proći
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponosan je na konačnu verziju gradskog proračuna za iduću godinu za kojeg kaže da je mudar, razvojan, pravedan i socijalno odgovoran..

- Nadam se da će ga kolege u Skupštini sutra i usvojiti. Čak 215 tisuća građana Zagreba uživati će stopostotne beneficije i subvencije u gradu. Znači, proračun će omogućiti besplatan prijevoz, produženi boravak i boravak u vrtićima za više od četvrtine građana. Nismo mogli više, a naš proračun korespondira s vremenom, kriznim i recesijskim - rekao je Bandić na konferenciji uoči sjednice Gradske skupštine. Proračun za 2011. iznosi 6,79 milijardi kuna, rekao je Bandić te je 110 milijuna veći od lanjskog.

- Prvi u Hrvatskoj imali smo hrabrost teret krize i recesije rasporediti što poštenije i ravnomjernije, a samo će nekorektan, nepošten i nedobronamjeran čovjek reći da to nije tako - poručio je Bandić. 

'Uprava mora otići da bi preuzeli dug kluba'

Istaknuo je da je Grad bio i ostao jedini, pravi i istinski partner Cibone.

- Tražit ću od Gradske skupštine da prihvati preuzimanje Ciboninog duga koji ima prema Zagrebačkoj banci od 23 i pol milijuna kuna - kazao je Bandić. No to se neće napraviti sve dok uprava ne podnese ostavku koja je, dodao je Bandić, upropastila klub i živjela na staroj slavi. 

ZET-ovcima poručio da rade svoj posao

On je također siguran da radnici ZET-a neće štrajkati iako su najavili štrajk ako im se ne isplate božićnice.

- Jedino što znaju je voziti tramvaj ili autobus i ja im preporučam da to i rade. Naši vozači imaju uvjete kao ni jedan šofer u Europi - naglasio je gradonačelnik koji ni ovom prilikom nije zaboravio napomenuti da zaposlenici gradske uparave ove godine neće dobiti božićnicu te kako im je smanjena plaća. Od uprave Zagrebačkog Holdinga očekuje da budu racionalniji i štedljiviji te da više rade.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • zetman 20.12.2010.

    Dragi druže Mile,ja znam voziti autobus i vozim ga dvadesetak dana mjesečno već 18 godina.Što svakom pametnom koji ovo pročita znači da ja svoj posao odradim.Rezultati moga rada se vide i izraženi su u milijunima putnika koje moje kolege i ja prevezemo.Rezultat tvojeg rada i tvoje svite je izražen u brojci s 9 nula i s negativnim predznakom.Stoga bi ti bilo bolje da svoju družinu pozoveš da se primi posla i da ga radi kako treba.POD UVJETOM DA ZNATE RADITI SVOJ POSAO.Štrajkati nećemo,jer nemamo zakonsko pravo na štrajk kada su u pitanju dodaci na plaću.Ali znamo kako ćemo ostvariti prava koja su nam zajamčena UGOVOROM.Ugovorom kojeg se mi pridržavamo i odradimo sve preuzete obveze iz tog ugovora,pa s punim pravom tražimo da se ga se i druga strana pridržava.Vrijeme je da se i vi nedodirljivi počnete pridržavati zakona i obveza koje ste preuzeli.Ako niste sposobni za to,ustupite svoja mjesta onima koji ZNAJU raditi taj posao.Ja sad moram na počinak,jer i sutra ustajem u 2.20 kako bi uredan,odmoran i na vrijeme sjeo za upravljač autobusa (na kojem su još uvijek ljetne gume) i uspješno prevozio građane grada Zagreba na njihova svakodnevna odredišta (ma kakvi me god uvjeti na cesti ujutro dočekali).

  • dovla11 20.12.2010.

    @zagrapčanin: ZET-ovci su se odrekli POVIŠICE plaće za 2010. dok je ostalim radnicima plaća SMANJENA 10 ili puno više %!!!!... pa kao vas nije sram!?... ako vam nevalja holding, uprava i gradonačelnik rušite ih sami, jer dok su vam davali,šakom i kapom,onda su vam valjali i niste riječ rekli protiv njh........kako vas nije sram SAD pozivat na sindikalnu SOLIDARNOST, a dok su bili prosvjedi i štrajkovi kamenskog, škverana, peveca i mnogih drugih...nije vas nigdje bilo i šutili ste ko pi...e !! ...bolje vam je da šutite jer će javnost bolje upoznat vašun "lošu" situaciju...vašu bahatost, neznanje i nekulturu građani zagreba već dobro znaju

  • zagrepčanin 20.12.2010.

    Radnici ZET-a odrekli su se povišice plaće za 2010 g. iako je po kolektivnom ugovoru bila predviđena i na taj način prihvatili su obol krize i RECESIJE koja je mnogima naročito u UPRAVAMA poslužila kao alibi za nerad , a zauzvrat je potisan novi kolektivni ugovor u kojem je potpisano da se neće dirati stećena prava iz prethodnih ugovora.Godinu dana je holding imao na raspolaganju za ispunjenje tih prava i u godinu dana napravio je VELIKO NIŠTA. A što se tiće Referenta za opštenarodnu odbranu DRUGA BANDIĆA koji duguje ZET-u na račun subvencija besplatnog prijevoza procijenjuje se oko 800 MILIJUNA kuna neka nam ih vrati pa će biti božićnica za sljedećih 10 godina, a njegovo vrijeđanje i omalovažavanje struke i čovjeka samo otkriva njegov mentalni sklopić. GRAĐANI GRADA ZAGREBA ne nasjedajte provokacijama i jeftinim trikovima MILANA BANDIĆA jer vas želi zavadit da bi i dalje vladao, pokažite SINDIKALNU SOLIDARNOST JER ĆE SUTRA TREBATI I VAMA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare