To je to što me zanima!

Bandić vodi sa 49,8 posto, Kregar dobio 22,5 posto

Prema neslužbenim privremenim rezultatima, objavljenim u 23 sata, u vodstvu za zagrebačkoga gradonačelnika je Milan Bandić sa 49,8 posto
Vidi originalni članak

Prema prvim neslužbenim privremenim rezultatima, objavljenim u 23 sata, u vodstvu za zagrebačkoga gradonačelnika je Milan Bandić (SDP) sa 49,8 posto glasova. Slijedi ga nezavisni kandidat Josip Kregar sa 22,54 posto, a Jasen Mesić iz HDZ-a dobio je 13,02 posto glasova. Tatjana Holjevac zasad ima tek 5,68 posto glasova. Za Skupštinu grada Zagreba vodi SDP sa 34,96 posto, a slijede ga koalicija HDZ-HSS-HSLS sa 18,26 posto. Vijećnike će mati i HNS koji je osvojio 7,78 posto glasova birača. Prag je prešla nezavisna lista Velimira Sriće koja je dobila povjerenje 7,73 posto birača, i nezavisna lista Tatjane Holjevac sa osvojenih 6,36 posto glasova.

KREGAR: JOŠ NEĆU ČESTITATI BANDIĆU
Josip Kregar ipak vjeruje da će ući u drugi krug izbora. U njegovom stožeru već se hladi šampanjac. Razočaran je samo što nitko od konkurenata nije došao u Europski dom na sučeljavanje.
- Mene ne impresionira većina, niti manjina. Mi ćemo se i dalje zalagati za naše ideale. Ugodno sam iznenađen brojem glasača koji su nam dali povjerenje. Brine me samo slabi odaziv glasača što nam je i naškodilo - rekao je Kregar. Dodao je da još neće čestitati Milanu Bandiću jer je obrađen tek mali broj izbornih mjesta.

MESIĆ: NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO
Unatoč lošim rezultatima Jasen Mesić u svoj je stožer doveo tamburaše. Nije htio puno komentirati prve rezultate.
- Prema našim spoznajama, obrađen je tek jedan posto glasačkih mjesta, tako da je sve još neizvjesno. Zahvaljujem svim biračima jer su pokazali da im je stalo do Zagreba. Veseli me potpora građana da se može više i bolje - rekao je Mesić. Darinko Kosor (HSLS) rekao je da je nezadovoljan odazivom građana na lokalnim izborima. U stožer HDZ-a je došao i Miroslav Ćiro Blažević, koji je komentirao da je zadovoljan izbornim rezultatima.
- HDZ je još jednom dokazao da je i dalje vodeća stranka. Iako nisu dobili u četiri veća grada, pobijedili su na puno većoj razini - rekao je Ćiro.

NA UTAKMICI OBJAVILI DA JE BANDIĆ GRADONAČELNIK
Na utakmici Dinamo - Slaven Belupo u Maksimiru spiker je objavio kako je Milan Bandić ponovno gradonačelnik Zagreba. Iako prvi neslužbeni rezultati DIP-a govore kako Bandić vodi, on rezultate nije pratio s novinarima. Sa suradnicima se zatvorio u sobu, a njegov 'spin doktor' Nedžad Haznadar izjavio je okupljenim kako Bandić želi malo mira. U stožer je stigao i Zoran Milanović.
- Sjajno! - bilo je sve što je šef SDP-a izjavio okupljenim novinarima prilikom ulaska u zagrebački SDP. Bez pardona se probio kroz kordon novinara i snimatelja i uputio se čestitati aktualnom gradonačelniku Bandiću. Nazdravili su vodom. Za razliku od šefa, gradski SDP-ovci najnovije rezultate DIP-a pratili su s novinarima i vodstvo Bandića popratili gromoglasnim pljeskom. Nakon 22 sata Bandić i Milanović su se uputili na Iblerov trg.
- Zadovoljni smo prvim rezultatima. To smo i očekivali - rekao je Zoran Milanović. Bandić se vratio u stožer, gdje je stigla torta s natpisom: Milane, viteže Zagreba!

O REZULTATIMA IZLAZNIH ANKETA ČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lexus 22.05.2009.

    Bandić je napravio dosta svatko od nas bi mogao bit gradonacelnik ali je nedopustivo unistavanje zagreba s kojekavim trgovackim centrima , zgradurinama koje su načičkane i slično. Zagrebom mora vladat zagrepčan ili s područja okolice a ne hercegovčina koja samo unaprijdjuje svoje veze a ostali smo na burzama i td.

  • johannisthal 17.05.2009.

    Bila sam uvijek ponosna sta sam Zagrepcanka, ali od danas me je sram. Sramim se jer su Zagrepcani birali kamenjara koji im rusi starogradsku jezgru, nagrdjuje grad (Cvjetni trg, Kvatric...!!!), trosi njihove nofce. Fuj \"Zagrepcani\"!!!

  • johannisthal 17.05.2009.

    Prodali Zagrepcani dusu za seflju graha.Fuj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare