To je to što me zanima!

Bandić vratio Ribarevu bistu: Piše Ivo Lolo, a ne Ivo Lola

Kao što je i obećao Bandić je jučer u Zagrebu vratio bistu narodnog heroja. Iz gradske uprave nismo uspjeli dobiti objašnjenje zašto piše Lolo
Vidi originalni članak

Ivo Lola Ribar jedan je od najvećih heroja Drugog svjetskog i hrvatskog antifašističkog rata, bez kojeg Hrvatsku danas ne bismo mogli imati, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

POGLEDAJTE GALERIJU:



Bandić je u utorak u središtu grada otkrio Ribarovu bistu. Na spomeniku stoji natpis “Ivo Lolo Ribar”, a ne “Ivo Lola Ribar”. Iz gradske uprave nismo uspjeli dobiti objašnjenje zašto piše Lolo. Tihomir Cipek, profesor političke povijesti sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, kaže da je uobičajeno Lola te da stoga taj nadimak treba biti na spomeniku. Neki Ribarovi biografi tvrde da mu je majka dala nadimak Lolo, a ne Lola.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • vjaceslav 11.10.2017.

    a kada bi upitali "što je lolo konkretno učinio za hrvatsku", ne bi vam znali reći. ali, neka ga, on je naš, ubijen po titovoj zapovjedi, i na spomeniku je trebalo napisati njegove posljednje riječi, koje nisu bile "pucajte, fašisti", već "ne pucajte, drugovi"

  • banirana 11.10.2017.

    hrvatske ulice bi radije trebale nositi imena hrvatskih branitelja dragovoljaca

  • ljubica ljubičica_1 11.10.2017.

    Neznam zašto Hasanbegoviću smeta Ivo Lola Ribar.On je naš Hrvat što Hasanbegović nije.I stim se mora pomirit.Čovjek ima svoju domovinu BH i nek ide tamo i bori se za prava svojih bošnjaka (muslimana) da ih ova druga dva naroda ne ugnjetavaju.A on se uhvatija Tita i partizana .Što to njega briga .Tito i Lola su naši Hrvati i neka ih se odrekne ko hoće a mi čisti Hrvati NIKAD.

Komentiraj...
Vidi sve komentare