To je to što me zanima!

Bandićev Klub predložio Ljubu Jurčića za guvernera HNB-a

Sabor bi prije ljetnog odmora, dakle do konca tjedna, trebao odlučiti tko će u idućih šest godina biti na čelu Hrvatske narodne banke, budući da je guverneru Borisu Vujčiću mandat istekao
Vidi originalni članak

Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, Reformista i nezavisnih zastupnika, koji je dio parlamentarne većine, ima svog kandidata za guvernera Hrvatske narodne banke, bivšeg ministra gospodarstva Ljubu Jurčića.

Klub je u utorak u saborsku proceduru poslao prijedlog s Jurčićevim imenom, doznaje se u Hrvatskom saboru.

Jurčić je ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Sabor bi prije ljetnog odmora, dakle do konca tjedna, trebao odlučiti tko će u idućih šest godina biti na čelu Hrvatske narodne banke (HNB), budući da je guverneru Borisu Vujčiću mandat istekao u nedjelju, 8. srpnja, a njegovu zamjeniku Relji Martiću istječe 17. srpnja.

Sabor guvernera imenuje na prijedlog svog Odbora za izbor i imenovanja, uz mišljenje Odbora za financije i državni proračun.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • domoljub029 12.07.2018.

    Dobru monetarnu politiku može voditi jedino iskusni član HDZa

  • vjaceslav 11.07.2018.

    ne znam za gospodina ljubu jurčevića kakav bi guverner bio, ali boris vujčić, koji je kunu, nacionalnu valutu o čijoj je vrijednosti i stabilnosti trebao brinuti, nazvao "egzotičnom" valutom, govorio je i brinuo samo o što skorijem uvođenju eura. koja je hrvatska politička stranka u svome izbornom programu imala uvođenje eura i ljudi joj poklonili svoje povjerenje? zar je euro, koji britanija nije nikada uvela niti je to namjeravala, spasio grčku? ne, euro ju je bacio na koljena, a ni italija se nikada nije oporavila od njegova uvođenja. ne treba žuriti s odbacivanjem kune jer ona nije ni bezvrijedni dinar ni tolar!

  • ljubica ljubičica_1 11.07.2018.

    Kao ministar je bija nula.A mogu zamisliti što bi radija kao guverner.

Komentiraj...
Vidi sve komentare