To je to što me zanima!

Bandićevi inspektori 'pali' su zbog mita od 2000 eura

Zagreb: Manojlović i Nišević tražili su 'nagradu' od vlasnika trgovine ako želi dobiti dozvole za rad. Policija ih je uhitila tijekom primopredaje mita...
Vidi originalni članak

Inspektore iz gradskog Ureda za gospodarstvo Darka Manojlovića (58) te sanitarnu inspektoricu iz gradskog Ureda za zadravstvo Stojku Nišević policija je uhitila u ponedjeljak navečer prilikom uzimanja mita od vlasnika jedne zagrebačke trgovine. Dvojac je u ponedjeljak provjeravao trgovinu na zagrebačkoj Dubravi zbog izdavanja potrebnih dozvola za otvaranje. Manojlović je provjeravao zadovoljava li minimalne tehničke uvjete, a Nišević jesu li zadovoljni sanitarni uvjeti. Bez obzira na rezultate provjere, od vlasnika su tražili da im za dozvole da odgovarajuće 'nagrade'. Osim što su iz trgovine uzeli po jedan pribor za jelo i po jednu merino deku, od vlasnika su tražili i 2000 eura. Ovaj je tvrdio da nema toliko novca pa su cijenu snizili na 1500 eura te ga uvjetovali da novac preda do večeri. Vlasnik i inspektor dogovorili su primopredaju istoga dana navečer u jednom kafiću na Jarunu. Vlasnik trgovine u međuvremenu je sve prijavio USKOK-u i policiji, a ovi su iz zasjede promatrali preuzimanja kuverte s označenim novcem. U trenutku kad je inspektor novac spremio u džep, do njih je došetala policija te ga uhitila. Naknadno su pretresli njegov stan, kao i dom sanitarne inspektorice, piše dnevni list.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • sablja 26.11.2008.

    Pa to je za nevjerovati. Odakle hrabrost tim tipovima da ucjenjuju ljude? Nadam se da će biti kažnjeni kako treba, bez advokatskih smicalica. A trgovcu svaka čast. Tako bi trebala postupiti svaka osoba koju se ucjenjuje.

  • Mucek 26.11.2008.

    80 % ih je korumpirano. Znam kako će završiti-Vratit će ih na posao jer to nema tko drugi raditi osim njih jer oni su nezamjenjivi !!!

  • vizijaslobode1941 26.11.2008.

    ma koji Bandić što će mu dati 750 eura od mita ,dat će mu k.. i viditi ga ,, to su obični džepari a Bandić zna odakle mu kapa a ne tu preko nekih inspektorića tražite vi izgradnju koju grad financira,prostorno planiranje itd a jeb--- te sitne mućkaroše

Komentiraj...
Vidi sve komentare