To je to što me zanima!

Bandiću je propao plan uštede jer nije u skladu sa zakonom

Nezakonita retroaktivna rješenja: Iako je Grad roditeljima na kućnu adresu poslao rješenja, ona su ipak nevažeća. Smanjili su dosadašnju pomoć za novorođenčad
Vidi originalni članak

Svi roditelji koji su prije 1. srpnja ove godine ostvarili pravo na naknadu za novorođenče, dobit će je u punom iznosu. Grad Zagreb nedavno je obiteljima poslao na kućne adrese rješenja o retroaktivnoj primjeni novog propisa kojim smanjuju dosadašnju pomoć za novorođenčad. No retroaktivna primjena propisa je protuzakonita pa su rješenja nevažeća. Iznos od 3600 kuna za prvo dijete roditelji su dobivali u tri godine - svake po 1200 kuna. Za drugo dijete 7200 kuna, a za treće i svako daljnje dijete dobivalo se 66.000 kuna tijekom šest godina. 

No Milan Bandić odlučio je smanjiti te iznose. Međutim, njegova odluka nije u skladu sa zakonom pa na taj način neće moći popuniti proračun. Roditeljima djece rođene nakon 1. srpnja Zagreb će za prvo dijete tijekom jedne godine platiti 1800 kuna u dvije rate. Za drugo 3600 kuna tijekom dvije godine, a za treće i svako daljnje dijete 54.000 kuna kroz šest godina.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Stric 01.08.2011.

    ISUSE KRISTE pa treba vam sve zabranit! koji ste vi jadnici koji kukate! nm:kredit za stan? kredit za auto? pa ko vas tjero da dižete 15 kredita? zato i jesmo u banani kaj bi sve zabadava...socijalna država ništa drugo...svi bi ležali doma i brali novce!1

  • Nisam Taj 01.08.2011.

    Ma ko da je bitno jer u skladu sa zakonom kad nam vlada nezakonita vlada...

  • SpužvaBobSkockani 01.08.2011.

    Izgubio je kompas, neka ode dok još može kolko tolko uzdignute glave, bar dok se ne pokaže što je sve radio, ili možda ni on ne smije odstupiti sa svog mjesta kao što je grešku napravio sanader.

Komentiraj...
Vidi sve komentare