To je to što me zanima!

Bankari poručili: Nema razloga za brigu, sustav je stabilan

HNB je institucija koja usko surađuje s izvršnom vlašću i bez obzira tko je na njezinom čelu nema razloga za neizvjesnost ili bilo kakvu brigu, stoji u izjavi HUB-a
Vidi originalni članak

Iako je vijest o odlasku guvernera HNB-a Željka Rohatinskog potaknula brojne špekulacije o posljedicama promjene na čelu središnje banke, ipak u Hrvatskoj udruzi banaka (HUB) kažu da nema razloga za brigu.

- Hrvatska narodna banka je institucija koja usko surađuje s izvršnom vlašću i bez obzira tko se nalazio na njezinom čelu nema razloga za neizvjesnost ili bilo kakvu brigu za štediše i ostale građane, klijente banaka - navodi se u izjavi HUB-a. Dodaje se kako je Hrvatska narodna banka ostvarila dobru suradnju s bankama te da im je zajednički cilj sigurnost i stabilnost sustava, prenosi Bankamagazin.

Podsjetimo, jedna banka izašla je s procjenom da će tečaj kratkoročno oslabiti na 7,60 kuna za euro, ali bez dugoročnih procjena. No, u HUB-u tvrde da nema razloga za takvim procjenama.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • FinancijskoSavjetovanje 11.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Capafiori 09.06.2012.

    Kad bankari "poručuju"..... naje.ali smo k'o mali žuti mravi.......

  • gallovix 08.06.2012.

    tako su i oni idioti rekli da nece nista poskupiti kada dignu pdv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare