To je to što me zanima!

Bankari: Potrošači se ne štite manjim zateznim kamatama...

Direktor HUB-a Zoran Bohaček smatra da će Europska komisija imati nešto za reći na Vladinu odluku. Smatra da je tu riječ o nedopuštenoj tržišnoj intervenciji
Vidi originalni članak

Direktor Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček komentirao je za N1 odluku Vlade o smanjenju zateznih kamata za građane. Vladi je zaprijetio Europskom komisijom

- Vjerujemo da će tu Europska komisija imati nešto za reći, kao što je imala za reći kada se to već pokušalo učiniti kroz drugi zakon - rekao je Bohaček, koji smatra da se radi o nedopuštenoj tržišnoj intervenciji. 

- Jedino što je problematično je administrativno spuštanje najviših dopuštenih kamata i duboko smo uvjereni da će Europska komisija tu reagirati jer se radi o zadiranju u tržišne cijene. To bi bilo isto kao da vam kažu da Vlada mora propisati da se cijene mlijeka u dućanima mora smanjiti za jednu kunu po litri i gotovo - tvrdi Bohaček. 

Direktor HUB-a kaže da je jedini razlog donošenju ovakve mjere činjenica da smo u predizbornoj godini. Također kaže da Vlada ovakvom odlukom ne štiti potrošače. 

- Studija Europske komisije je pokazala da smanjenje ugovornih kamata ne pomaže građanima, već da ima negativne efekte - rekao je Bohaček, ne objasnivši o kakvim bi efektima moglo biti riječ.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • XX87SS 13.06.2015.

    Bohaček ne bi bio Bohaček da nije takav kakav on jeste. Da je Vlada kojim slučajem podigla stopu za zatezne kamate, on bi rekao kako je to dobro i da će dužnici biti odgovorniji u izvršavanju svojih obaveza prema bankama. Svašta!

  • zeljkok3 12.06.2015.

    lopovi i točka

  • fredaster 12.06.2015.

    " STRUCNJAK " se kasno oglasava nije cuo jecaj naroda , LUPETALO - paksu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare