To je to što me zanima!

Banke se ne žele nagoditi sa svojim dužnicima u francima

Banke su tako zasad moćnije od pravomoćne presude, a njome je počeo teći zastarni rok od pet godina. Zaduženi građani nadaju se da će Vlada stati iza njih
Vidi originalni članak

Prošlo je više od mjesec dana od pravomoćne presude Visokoga trgovačkog suda u slučaju 'Franak' prema kojoj je sud utvrdio ništetnost promjenljive kamatne stope. Iako je tom presudom dužnicima otvorena mogućnost nagodbe s bankom, do sada od nje nemaju nikakve koristi.

Udruzi Franak nakon presude se javilo gotovo 4000 dužnika, no nijedna nagodba nije ostvarena jer su ih banke sve odbile, javlja HRT.

Banke su tako zasad moćnije od pravomoćne presude, a njome je počeo teći zastarni rok od pet godina. Zaduženi građani nadaju se da će Vlada stati iza njih, kao što je to učinila mađarska iza svojih. U protivnom dužnicima preostaje privatna tužba protiv banke.

HUB: Banke nemaju zajedničko stajalište

Iz Hrvatske udruge banaka (HUB) za HRT su odgovorili kako banke nemaju zajedničko stajalište što se tiče daljnjeg rješavanja problema dužnika u francima. 

- Svaka će banka pojedinačno, sukladno svojoj poslovnoj politici, rješavati odnos sa svakim pojedinim klijentom - poručili su iz HUB-a.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 27.08.2014.

    ja sam se nagodio sam sa sobom da kredite vise nikad necu uzet...pokrit cu se s onoliko koliko imam

  • pčela 26.08.2014.

    Tako je to u banana državama,ili u državama koje su u banani,kako god. Država da stane iza građana?Hoće,hoće,samo ne ova i ne sada.

  • ovcaizbizovca 26.08.2014.

    Mađarska i Srbija su nam pokazali što je država! Na žalost mi živimo u Hrvatskoj zemlji korupcije i vlasništva banaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare