To je to što me zanima!

Banke upozoravaju: Hakeri napadaju računala, pazite se!

Računala se mogu zaraziti na različite načine, primjerice, otvaranjem zaraženih privitaka elektroničkih poruka, otvaranjem linkova s malicioznim kodom na internetu
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorava da su zabilježeni napadi na računala građana Republike Hrvatske. Prema informacijama kojima raspolažu banke članice HUB-a, računala nekih klijenata zaražena su zlonamjernim programima (virusi, trojanci i slično) koji prikuplja tajne podatke njihovih vlasnika i korisnika (korisnički identitet, lozinke, PIN-ove, brojeve računa i sl.) što omogućava napadaču kontrolu nad računalom i pristup aplikacijama na računalu i vanjskim servisima (npr. e-mail sustav). 

Računala se mogu zaraziti na različite načine, primjerice, otvaranjem zaraženih privitaka elektroničkih poruka, otvaranjem linkova s malicioznim kodom na internetu, korištenjem programa za udaljeni nadzor računala, itd. Stoga, svi koji sumnjaju da bi im računalo moglo biti zaraženo trebaju čim prije pozvati stručnu osobu koja će ga pregledati.

- Ovim napadom nisu ugroženi sigurnosni sustavi banaka niti sustavi internetskog bankarstva, no svakako, klijente molimo da svaki sumnjiv poziv ili e-mail u kojem se zahtijevaju tajni podaci potrebni za autorizaciju bankarskih transakcija dojave svojoj matičnoj banci - piše u priopćenju HUB-a. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • niksonvkci89 04.04.2014.

    Ovo je upozorenje za bogate a nas su banke već hakirale

  • MI-MA 30.03.2014.

    drž te lopova,

  • miko2312 30.03.2014.

    a sto da se ja pazim vi banke bi se trebale paziti, vi trebate imati dobro zasticene stranice da nitko u njih ne moze upast a ne meni govorit da se ja stitim. pa nemogu ja biti administrator svog racuna da ga ja branim od hakera, to je vas poso drzat moj racun zasticenim a ne moj, koji idioti.....i sad ce namjerno oni uzet nekom novac i reci haker ti ukro noovac i novac svoj vise nes vidit :(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare