To je to što me zanima!

Banožić: Žalit ću se Ustavnom sudu na presudu da sam bio u sukobu interesa oko stana

Mediji navode kako je Visoki upravni sud RH odbio Banožićevu žalbu na raniju nepravomoćnu presudu Upravnog suda u Zagrebu čime je potvrdio da je bio u sukobu interesa kad je sam sebi dodijelio državni stan
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan, objavili su u utorak mediji pozivajući se na odluku Visokog upravnog suda, a Banožić je u izjavi Hini poručio kako je ta presuda nepravedna te je najavio žalbu Ustavnom sudu.

- Smatram da je presuda nepravedna, žalit ću se na tu presudu Ustavnom sudu. Imamo dobre temelje za žalbu jer je očito kako su neke činjenice zanemarene, a druge su pak zlonamjerno i tendenciozno interpretirane- rekao je Banožić.

ŽALIO SE NA PRESUDU Visoki upravni sud odbio Marija Banožića: Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio stan

Dodao je i kako ne bi posebno komentirao taj postupak jer, po njegovom mišljenju, nije gotov.

- Daljnje korake će poduzeti moja odvjetnica- kratko je poručio.

Mediji navode kako je Visoki upravni sud RH odbio Banožićevu žalbu na raniju nepravomoćnu presudu Upravnog suda u Zagrebu čime je potvrdio da je bio u sukobu interesa kad je sam sebi dodijelio državni stan.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da si je Banožić dodijelio veliki državni stan i tu odluku potpisao u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, on je sam pokrenuo cijeli sudski postupak.

POSJETIO GRADILIŠTE Banožić: Postavljanjem mosta u Sloveniji pomažemo da se osigura prijelaz stanovništvu

Riječ je o trosobnom stanu u centru Zagreba veličine 90-ak kvadrata koji je Banožić sam odabrao iako su mu na raspolaganju bila dva manja stana jedan od 53 kvadrata ili jedan od 73 kvadrata.

Banožić je u žalbi naveo kako nigdje nije propisano da on kao ministar ne smije potpisati odluku o dodjeli stana.

Kako navode mediji, Visoki upravni sud odbio je Banožićevu žalbu, zaključivši da pretpostavio svoj privatni interes javnom, a zbog sukoba interesa morat će platiti novčanu kaznu od 930 eura.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Oksimoron_1 07.09.2023.

    Ah, opet batnožice

  • bcelija 06.09.2023.

    Sa ovakvom obranom ne možeš primiti gol a kamo li izgubiti utakmicu. Žali se pa kad VAR pregleda, procijeni, ocijeni.... pojeo vuk magare.

  • Luna777 05.09.2023.

    Kao što rekoh, već tri puta, a vi obrisali, ponoviti ću i četvrti put. Ne samo da si je dodijelio stan koji mu ne pripada, već su stan namjestili prema njegovim prohtjevima. No, to nije bilo dovoljno, pa mu eto dodijelili i APN-ov povlašteni kredit, te mu narod, odnosno porezni obveznici plaćaju 1/3 kredita, jadnom siromašnom ministru. Plus toga je za vrijeme ministarskog mandata htio na "lijepe oči", odnosno plagirajući tekstove, dobiti titulu doktora ekonomske znanosti. E, to mu nije prošlo jer se javno mnijenje diglo uz pomoć novinara i pobrinulo da do ovakvog sramnog čina ipak ne dođe. Premijeru Plenkoviću zašto dozvoljavate da vas ovakav ministar sramoti? To je vaša bruka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare