To je to što me zanima!

Barba Luka plesao i pjevao hitove San Rema u Turskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Sabora spriječio je međunarodni incidet, predstavio je Hrvatsku na konferenciji i pri tom se odlično zabavio s našim izaslanstvom...
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora već je postao dobro poznat po svojim putovanjima, a u petak je sletio na Cipar, što mu je 40. putovanje od početka mandata. Da Barba Luka u inozemstvu odrađuje bitan posao, uvjerila se ekipa emisije 'Provjereno' koja ga je pratila na konferenciju u Tursku. Bebić je u Antaliji odsjeo u jednom od najskupljih hotela u Europi u kojem je bila konferencija, a noćenje košta od 250 do 550 eura po gostu. Međutim, sve troškove osim putnih snosi domaćin, objasnio je Bebić. Visokopozicionirani političari brzinski su se fotografirali na službenoj dobrodošlici i otišli se odmoriti. Barba Luka svoju je ekipu navečer odveo na piće u kafić u sklopu hotela. Zaplesao je sa ženama iz društva i zapjevao hitove sa San Rema. Umalo je došlo i do međunarodnog incidenta jer su Turci zabunom Hrvatsku htjeli predstaviti fotografijom austrijske crkve, no Barba Luka je žustro prosvjedovao u turskom ministarstvu vanjskih poslova, te je ubrzo fotografija zamijenjena onom Dubrovnika. Bebić je zatim pogledao tradicionalne narodne plesove uključujući i trbušne plesačice te se uputio u razgledavanje grada. Organizatori su naše izaslanstvo odveli i u starorimski i starogrčki teatar znamenitosti. Tamo je kupio suvenire za koje se nije cjenkao jer je rekao da se neće pogađati zbog 20 kuna. No, pri kupnji slatkiša, vidjevši da su iskusni turski trgovci pretjerali s cjenama, Bebić se okušao i u cjenkanju. Predsjednik Sabora otkrio je i da mu odjeću za putovanja uvijek bira i pakira supruga. On joj pak uvijek vrati prljavu odjeću jer se na putovanjima redovno 'isfleka'. Pogotovo kravate.
- Razmišljam ako se to ne dogodi, da ipak, zadržim tradiciju, pa se na kraju isflekam namjerno - rekao je Bebić za Novu TV. Inače Bebićeva izaslanstva ne vide ništa osim hotela i konferencijske dvorane jer razgledavanja grada nisu uobičajeni.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MajstorFantaz 11.06.2010.

    I ja bi takav posao radio... Di da se prijavim?

  • damok 11.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_46027 11.06.2010.

    vanbračna kći tj. kopile, nauči čitati sa razumjevanjem, najskuplji hotel u tome gradu u kojem su odsjeli se zove Europa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare