To je to što me zanima!

Barbarić: V. Zagorec mi je pokazao dragulje iz sefa

Terezija Barbarić do 2000. je Izvršavala je naloge novčanih transakcija iz proračuna prema tajnim inozemnim računima. Božo Prka direktor je PBZ-a
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom  Županijskom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu. Svjedočila je dugogodišnja šefica kabineta ministra financija, pokojnog Joze Martinovića, Terezija Barbarić. Ona je kazala kako joj je Zagorec u svom uredu pokazao zelene dragulje koji su bili u sefu, te joj je tom prilikom rekao kako on može trgovati oružjem i dok traje embargo. Dodala je i kako je u to doba bilo dovoljno da Zagorec nazove PBZ i izvršili bi mu isplatu. Martinović je, kaže Barbarić, tada morao odobriti svaki nalog za plaćanje, a i ona je jedno vrijeme potpisivala fakture za oružje, no, tvrdi da nije znala što potpisuje. Kada je doznala, bilo je prekasno, dodala je Barbarić, da se izvuče. Sa Zagorcem je prestala surađivati 1996., kada su joj Zagorec, Mate Laušić i dva vojna policajca iz ureda oduzela svu dokumentaciju. Demantirala je da je njen suprug htio ucjenjivati Zagorca. Terezija Barbarić bila je i financijska savjetnica PBZ-a, te šefica financija RH Alana. Do 2000. je kao stručnjakinja za devizni platni promet s inozemstvom izvršavala naloge golemih novčanih transakcija iz državnog proračuna prema tajnim inozemnim računima. Pravo joj je ime Biljana Sučić.

BOŽO PRKA: NIŠTA NE ZNAM O AFERI DRAGULJI
Božo Prka, pak, koji je bio ministar financija od 1993. do 1994. godine, kazao je da o 'aferi dragulji' ne zna ništa. Opovrgnuo je navode Terezije Barbarić i rekao da Zagorec nije mogao samo nazvati telefonom i tako dobiti novac, te da sigurno nije imao veće ovlasti od njega. Dodao je, ipak, da su ga iz Ministarstva obrane često samo usmenim putem tražili novac za naoružanje i logistiku, jer se tada nije komuniciralo pismenim putem.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HrvatskaHrvatima 22.12.2008.

    Da pokazao joj je dragulje i rekao joj odi sada na i optuzi me za kradu dragulja......ma krasno....to je namjestaljak ko protiv glavasa....politcki proces!

  • tužni šokac 22.12.2008.

    lijepa hrvatska pravosudna sapunica,što stazić reče neznaju bil kakili ili piškili......................jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare