To je to što me zanima!

Barišić je kritizirao Grubišića: Svećenik treba biti svećenik!

Nadbiskup Marin Grubišić u svom je priopćenju napisao kako ne želi ulaziti u osobne namjere don Grubišića, no politička aktivnost nije u skladu sa crkvom
Vidi originalni članak

Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Grubišić kritizirao je politički angažman nedavno umirovljenog don Ivana Grubišića. U svom priopćenju ističe da crkvene ustanove i zaređeni službenici trebaju ostati izvan svrstavanja u političke stranke jer se u suprotnome krše crkvene odredbe, prenosi Slobodna Dalmacija

- Crkva se protivi aktivnom uključivanju svojih zaređenih službenika u stranačku politiku. Svećeniku je dovoljno biti svećenik! - stoji u priopćenju te dalje nastavlja:

- Ne želeći ulaziti u osobne namjere, naglašavam da ovakva politička aktivnost našega svećenika don Ivana Grubišića, premda umirovljenog, ali uvijek člana prezbiterija splitsko-makarske nadbiskupije, nije u skladu, već je u suprotnosti s jasnim crkvenim normama. Pozivam svu braću svećenike da svoju službu vrše u skladu s dostojanstvom Božjih službenika, te svetu službu i crkvene prostore ni u kom slučaju ne koriste u političke svrhe - piše Barišić. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • filomena13 10.11.2011.

    Don Ivo Grubišić je iznad svega Čovjek.moralna vertikala,svaka mu je riječ na mjestu..Izražavam mu punu podršku u njegovom daljnjem radu..

  • timica2 10.11.2011.

    Don Grubišić,je čovjek i svečenik.U tome je razlika................!

  • ALS 10.11.2011.

    A da se pridružio HDZ-u sigurno nebi imali nikakve primjedbe!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare