To je to što me zanima!

Barišić poručio: ‘Premijeru, mi smo sad sve bliži centralizaciji’

Nije Hrvatska samo Zagreb i ne možemo prihvatiti vaše namjere da se svime upravlja iz Zagreba, napisao je u pismu gradonačelnik V. Gorice Dražen Barišić
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ) u otvorenom je pismu premijeru Zoranu Milanoviću poručio kako Vlada svojim odlukama sustavno ugrožava samostalnost njegova i drugih manjih gradova.

- Nije Hrvatska samo Zagreb i ne možemo prihvatiti vaše namjere da se svime upravlja iz Zagreba. Neće Goričani plaćati svojim novcem tuđe dugove i račune. Našim se novcem gradi infrastruktura u drugim gradovima - napisao je Barišić, ponukan pripajanjem velikogoričke vodoopskrbe Zagrebačkom holdingu. 

Osim toga, Barišić navodi kako namjera ukidanja Općinskog suda u Velikoj Gorici te objedinjavanje ureda državne uprave vode sve dalje od decentralizma i prava koje jamči članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

- Što je sljedeće? Odlazak naše djece u škole u Zagrebu ili primarnu zdravstvenu zaštitu u Sisku? Hoćete li u konačnici predlagati i ukidanje gradova - pita se Barišić. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • TamnaZvijezda 11.02.2014.

    Državu treba decentralizirati, kao što je "SAD", konfederacija država, samo što mi trebamo zemlju podijeliti na regije. Svaka regija ima svoje sjedište, u kojem ostaje sav novac kojim je izvršena bilo kakva transakcija. Od Zagreba nitko ne traži da daje svoj novac, jedino mora dijeliti sa ostalim regijama novac od svih državnih tvrtki.

  • istina24_1 11.02.2014.

    Što ne traži lovu od Šukera, on je svojevremeno predpostavljao V.Goricu kao primjer i uzor upravljanja gradom..

  • zagi 24 11.02.2014.

    Ma nije važno gdje je centar. Važno je da ova zemlja ne može izdržati 556 malih Napoleona i njihove svite. Zapravo se to može pročitati između redaka. A, glavni grad može biti Vukovar, Varaždin, Knin, nije bitno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare