To je to što me zanima!

Barišićev zet se nagodio: Ide u zatvor i platit će 800.000 kuna

Zagreb: Ante Despot bivši član uprave HEP-a je priznao krivnju. Teretili su ga da je dobivanje poslova tehničke zaštite HEP-ovih objekata uvjetovao isplatom mita
Vidi originalni članak

Ante Despot, zet Mladena Barišića i bivši član uprave HEP-a te bivši predsjednik Nadzornog odbora HEP-Proizvodnje je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu priznao krivnju. Također se nagodio pa je dobio kaznu od godinu i tri mjeseca zatvora te mora platiti 800.000 kuna. 

Despota, je podsjetimo, USKOK teretio da je od ožujka 2006. do lipnja 2007. dobivanje poslova tehničke zaštite HEP-ovih objekata uvjetovao isplatom mita odnosno dva do deset posto od vrijednosti ugovora. Despot je također prema optužnici čelnicima tvrtki koje su se javljale na natječaje davao upute kako da sastave ponudu pa da budu najpovoljniji ponuđači.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • trlababalan99 07.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • cigo0702 07.10.2012.

    ovi su se nagodili ,a Sanader je nevin ko majka 9 Jugovića i 10 Jug stari.hehehhheehe,o wyebem ti državu i zakone ,još smeče pustite da se sprda od naroda na TV-u,

  • konjina 06.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare