To je to što me zanima!

Baš joj ne ide: Avion Jadranke Kosor za Bruxelles nije došao

Koordinacijom Marseillesa i Bruxellesa pronađena je redovna linija kojom je Kosor otputovala, tako da će na vrijeme stići na potpisivanje Ugovora o pristupanju EU...
Vidi originalni članak

Jadranka Kosor se kasno poslijepodne, nakon kongresa Europske pučke stranke (EPP) i summita čelnika europskih pučana u Marseilleu, uputila prema Bruxellesu. No, vladin zrakoplov pokvario se nakon što je u Bruxelles dovezao predsjednika Ivu Josipovića te nije mogao odletjeti u Marseille.

Odmah je organiziran prijevoz redovnom linijom preko Pariza do Bruxellesa za premijerku i njegove suradnike. 

- Ništa mi neće pokvariti raspoloženje uoči sutrašnjeg povijesnog dana - izjavila je Kosor za Večernji list.

Josipović i Kosor otišli su na zajedničku večeru u Bruxellesu, a sutra ujutro zajedno će potpisati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom Unijom.

Glavna tema sastanka u Marseilleu bile su pripreme unutar EPP-a za sjednicu Europskog vijeća koja će se održati u Bruxellesu, a na kojoj će se odlučivati o budućnosti eura i jačanju fiskalne discipline unutar EU. Na sastanku su sudjelovali i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy te njemačka kancelarka Angela Merkel. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso rekao je da se sve mora učiniti za spas europske valute od kolapsa.

- Od svih čelnika očekujem da ne dolaze govoriti o tome što ne mogu učiniti, već da govore o tome što će učiniti za Europu. Cijeli svijet nas gleda - rekao je Barroso.

Inače, Ugovor će uz Kosor potpisati i predsjednik Ivo Josipović, a u ime EU-a, šefovi država ili vlada zemalja članica. Svečanost potpisivanja predviđena je d 9.30 do 10.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • TheWindfaker 10.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Đuro111 09.12.2011.

    Čitam ove komentare i nemogu vjerovati kako su ljudi spremni pljuvati po svemu i svaćemu. Za 6 mjeseci ovakvi komentari će se pisati o Milanoviću i ostalima.

  • be yourself 09.12.2011.

    Neka baba uzme kartu u jednom smjeru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare