To je to što me zanima!

Bauk o IK: HDZ mora prestati koketirati s krajnjom desnicom

Komentirajući razlike koje su se pokazale unutar HDZ-a u raspravi oko Istanbulske konvencije, čelnik SDP-ova kluba smatra kako je riječ o puno dubljim razlikama nego u drugim velikim strankama
Vidi originalni članak

Kada je u pitanju Istanbulska konvencija Arsen Bauk (SDP) kazao je kako su se potvrdila njegova očekivanja da će taj dokument biti ratificirana s više nego dvotrećinskom većinom.  

- To je dobro i nadam se da neće biti daljnjih kompromisa s onima koji su Istanbulsku konvenciju koristili kao sredstvo za utjecaj na vlast i na odluke koje se tiču slobodne pojedinaca - rekao je.

TRESLA SE BRDA... Uvjerljivo usvojili Istanbulsku; oporba nije uspjela srušiti Dalić

Prokomentirao je činjenicu da je 14 zastupnika HDZ-a bilo protiv konvencije, a na pitanje može li to dugoročno to značiti raskol HDZ-a, odgovorio je: 

- Razlike koje smo vidjeli, mislim da se unutar HDZ-a radi o mnogo dubljim razlikama nego u bilo kojoj drugoj velikoj ili većoj stranci. Na njima je da nađu model kako će te razlike prevladati odnosno hoće li nastaviti dalje zajedno, različito ili će im se dogoditi, ono što i obično, da smijene predsjednika, izbace ga iz stranke i nakon toga nastave dalje kao da ga nikad nije bilo - rekao je. 

UKUPNO 30 Ovi zastupnici su bili protiv Istanbulske: 14 ih je iz HDZ-a

No, imao je i poruku za HDZ. 

- Mislim da je jako važno da ta stranka prestane koketirati s krajnjom desnicom, da im prestane podilaziti i da na tragu ostalih umjerenih demokršćanskih i konzervativnih stranaka u Europi budu na braniku ljudskih prava i prava pojedinaca, a ne koketira s onima koji su na tragu gušanje i smanjenja tih prava - ustvrdio je.  

Osvrnuo se i na propali opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić za koji je glasao 71 zastupnik:

- Vladajuća većina je vrlo tanka. Svi argumenti, koje smo izneseni za opoziv su bili točni jer smo dobili skoro sve glasove oporbenih zastupnika - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • vidum 13.04.2018.

    Nek mi se ruka osuši kad opet na izborima zaokružim SDP. Nikad ih, doduše, i nisam doživljavao kao svoje, ali sam ih doživljavao kao manje zlo. Braća su to od iste majke, Komunističke Partije Jugoslavije.

  • bcelija 13.04.2018.

    Piće za sve!

  • mestar 13.04.2018.

    Neznam zasto, ali kad god gledam tog bauka kad pgovori vidim lik da je neka us ito kao i ti neki drugi koji imaju takovi osmujeh s kojim se odaju koliko su posteni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare