To je to što me zanima!

Bauk o zakonu: Gay parovi registrirat će se kod matičara

Tim zakonom istospolni parovi moći će sklopiti životno partnerstvo te omogućiti nasljeđivanje imovine i slična prava. Napominje da neće moći posvajati djecu
Vidi originalni članak

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je da će do kraja rujna Zakon o životnom partnerstvu biti u proceduri, piše Novi list. Tim zakonom istospolni parovi moći će sklopiti životno partnerstvo te omogućiti nasljeđivanje imovine i slična prava. Imat će gotovo ista prava kao i bračni partneri, ali se to neće nazivati brakom. 

Gay parovi će se, kaže Bauk, registrirati kod matičara i time moći organizirati vjenčanje. Neće imati pravo posvajanja djece.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • Jamo 05.12.2013.

    A još najbolje da se registriraju u crkvi

  • ROĐO i Rođo 09.09.2013.

    U džbeniku zdravstvenog odgoja stoji da je brak zajednica miškarca i žene, muškarca i muškarca i žene i žene.Pitam se tko je dozvolio takvu promjenu, ja sam se ženio prije 15-ak godina i pročitano je da je to zajednica muškarca i žene što je logično i sad djecu učite nelogičnim stvarima i dovodite u nedoumicu jer ja svoje učim kod kuće kako su mene moji učili i odgojili. Pederi, zašto srljate s tuđim idejama, brak su stvorili muškarac i žena, a vi istospolni iliti pederi nađite sebi drugi naziv i ne remetite tisućljetnu zajednicu muškarca i žene!

  • ParlevuFranse 09.09.2013.

    najviše brakova gej mladenaca biti će sklopljeno u dalmaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare