To je to što me zanima!

Bavarska napala Austriju: Ne govore koliko izbjeglica šalju

To ponašanje Austrije opterećuje međususjedske odnose. Ne može se i ne smije tako ponašati, rekao je premijer Bavarske Horst Seehofer optužujući susjede
Vidi originalni članak

Premijer Bavarske Horst Seehofer žestoko je napao u utorak Austriju koju optužuje da šalje na tisuće izbjeglica u Njemačku ne upozoravajući prethodno bavarske vlasti te je pozvao njemačku kancelarku Angelu Merkel da intervenira.

- To ponašanje Austrije opterećuje međususjedske odnose. Ne može se i ne smije tako ponašati  - rekao je Seehofer u razgovoru za regionalni dnevnik Passauer Neue Presse.

Vlasti te regionalne države koje zbog zemljopisnog položaja upravljaju gotovo cjelokupnim priljevom izbjeglica po dolasku u Njemačku, optužuju Austrijance da ih ne izvješćuju o dolasku novih migranata što ne dopušta bavarskoj policiji da organizira njihov pravovremeni prihvat.

Oko 2.000 migranata tako je stiglo u ponedjeljak navečer pješice u Bavarsku iz susjedne zemlje a da bavarska policija nije bila prethodno obaviještena.

Austrija je upozorila Nijemce da devet autobusa treba prijeći granicu u utorak, ali "iz neslužbenih izvora znamo da su na putu zapravo 22 autobusa", rekao je glasnogovornik policije Frank Koller.

- Sada je na kancelarki da razgovara s Austrijom - rekao je Seehofer koji se protivi politici Angele Merkel otkad je odlučila širom otvoriti vrata Njemačke izbjeglicama iz zona sukoba u Siriji i Iraku.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • svejedobro 27.10.2015.

    Početak kraja....

  • gender bender 27.10.2015.

    zar austrija?! a ja mislio da to samo rade necivilizirane balkanske drzave poput hrvatske. svasta. kuda ovaj svjet ide.

  • zeljka58 27.10.2015.

    Zaustavite dolazak imigranata iz Grcke a ne vicite jedni na druge,

Komentiraj...
Vidi sve komentare