To je to što me zanima!

Bavarska TV: Đureković bio pun metaka i razbijene lubanje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U garaži u Wolfratshausenu je 28. srpnja 1983. pronađeno tijelo S. Đurekovića. No njemački istražitelji još nisu uhvatili prave ubojice, kaže se u prilogu bavarske TV
Vidi originalni članak

Bavarska  televizija je u srijedu navečer prikazala prilog koji je napravljen u suradnji s novinarima Süddeutsche Zeitunga. Riječ je o ulasku Hrvatske EU, ali i o "slučaju Perković".Süddeutsche Zeitung piše kako proslavu ulaska zasjenjuje ubojstvo koje se dogodilo prije 30 godina u Njemačkoj. U garaži u Wolfratshausenu je 28. srpnja 1983. pronađeno tijelo Stjepana Đurekovića.

- Cijelo tijelo mu je bilo izrešetano mecima, a lubanja mu je bila razbijena. Jedan Hrvat je 2008. osuđen na sudu u Münchenu za sudjelovanje u ubojstvu. On je nabavio metke za likvidaciju. No njemački istražitelji još nisu uhvatili prave ubojice. Ipak poznate su im njihove adrese. Josip Perković tako živi u Zagrebu - rečeno je u prilogu koji je prikazala Bavarska televizija. 

U prilogu se navodi i kako politički motivirana ubojstva u bivšoj Jugoslaviji nisu bila rijetkost. 

- Prema podacima njemačkih tužitelja između 1970. i 1989. u Njemačkoj je ubijeno 22 Hrvata u egzilu. Đureković je bio menadžer u INA-i, a u slobodno je vrijeme pisao manuskripte kojima se zamjerio Titu i njegovim sljedbenicima. Đureković je 1982. pobjegao u München no bijeg mu nije pomogao - kaže se u prilogu. U prilogu se kaže kako je naređeno Đurekovićevo ubojstvo te da je Perković bio organizator. 

- Njemačka je još 2005. tražila Perkovićevo izručenje. Hrvatskoj dosad nije palo na pamet da Perkovića izruči. Perković je čak 90-tih godina imao važnu ulogu. Razlog za to je vjerojatno činjenica da je Perković znao mnoge "prljave" tajne o hrvatskoj eliti. Njegov sin Saša je od 2005. savjetnik hrvatskog predsjednika. Perković se očito dobro osigurao - kaže se u prilogu. Na kraju priloga se objašnjava kako hrvatska Vlada pokušava progurati prijedlog zakona kojim bi se spriječila izručenja za zločine koji su počinjeni prije 2002. godine. Osvrnuli su se i na to da kancelarka Merkel ne dolazi na proslavu no navode kako je njemačka vlada objavila da to nema veze s Perkovićem.   

Idi na 24sata

Komentari 35

  • sajze 27.06.2013.

    ali smo ga zabrljali da to narod nije ni znao (a toliko toga jos i ne zna bas smo bedaki) tko su ti preverzni mocnici iz svih bsivih pa i danasnjeg sistema, a mi mislili kako je sve u redu i velika festa u ponedjeljak povodom ulaska u EU. koji smo mi muckarosi pa to je katastrofa za Hrvatski onaj posteni narod!

  • mehanikafluida2022 27.06.2013.

    bože oslobodi nas milanovića molim te

  • bernardaf 27.06.2013.

    Zmart jasno je gdje je završio tanker pun nafte, ali je i jasno da se lova sjela na Đurekovićev rčun. Zato nije da ga je baš šteta. Da nisam za ubit ga stoji, ali da i nije drugo zavrijedio isto stoji. Našu Jugu je opljačkao, to mu ni bilo baš pametno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare