To je to što me zanima!

Beba (1) je ostala nakon operacije bez oba bubrega

Djevojčica (1) je operirana u Klaićevoj bolnici jer joj nije radio bubreg. Kirurg Bahtijarević ne zna je li pogriješio. Nakon operacije joj ne radi ni drugi...
Vidi originalni članak

Djevojčica (1) došla je tijekom srpnja u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu jer joj bubreg nije radio. Imala je anomaliju u mokraćno-bubrežnom sustavu, piše Novi List. Liječnici su je operirali, a Ministarstvo zdravstva kasnije izvjestili da je tijekom operacije došlo do "neželjenog ishoda". Ministar Darko Milinović odbacio je takvo izvješće i u bolnicu poslao inspekciju zdravstva da utvrdi koji je uzrok "neželjenog ishoda" i što se točno dogodilo. U inspekciji su među ostalim i nefrolog te dva dječja kirurga. Djevojčica je, naime, uslijed operacije prakitčno ostala i bez drugog, zdravog bubrega, doznaje Novi List. U Klaićevoj je djevojčicu operirao krirurg Zoran Bahtijarević, inače i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.
- U datim okolnostima i s raspoloživim nalazima, uvijek bih donio istu kiruršku odluku. Ponovio bih isto i da je na stolu bilo moje dijete ili dijete moga brata - rekao je Bahtijarević i dodao da ne zna je li tijekom operacija on pogriješio ili se dogodila komplikacija na koju nije mogao utjecati.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • veno 26.08.2009.

    dragi bahtjarevicu dali je dijete vec transprantirano ja mislim da je vrijeme da ju posaljete van da se dijete spasi a ne da se slikate po medijima. Dijetetov je zivot vrijedni od medija to je sramota sto se radi u ovoj hrvatskoj.Unistili ste cijelu obitelj. To dijete nije zasluzilo da bude na dijalizi zbog vase pogreske.

  • sacko 02.08.2009.

    Ove spodobe što mi udaraju loš, samo jedna digresija, da je to učinio vašem djetetu biste li i onda to činili?Seronje!

  • baky126 02.08.2009.

    ljudi smo griješimo. uvik se stanje može zakomplicirat

Komentiraj...
Vidi sve komentare