To je to što me zanima!

Beba (1) ne može jesti od tuge jer je majka u zatvoru

Gluha birokracija ne čuje dječakov vapaj: Od slanja molbe za pomilovanje majka će u zatvoru biti još barem tri tjedna. Njezin sin stalno plače...
Vidi originalni članak

Dječak se po noći budi svakih sat i pol do dva. Jučer je strašno plakao. Idemo s njim van u park da se kroz igru izmori i lakše zaspi, priča kolegica koja brine o 18-mjesečnom sinu V. S. (28) iz Rijeke, koja je morala na osam mjeseci otići u zatvor. Iako je majka jedini dječakov skrbnik, sud joj nije želio kaznu zamijeniti za dobrotvorni rad. Osudili su je za posredovanje u prodaji marihuane, a tijekom izricanja presude bila je trudna.
- U nedjelju je ustao i otišao do balkonskog prozora jer je tamo znala sjediti njegova mama. Tužno je gledao kroz prozor - rekla je jučer kolegica nesretne Riječanke. Dodaje da je najveći problem hrana jer mališan, kojeg majka još doji, neće jesti na bočicu. Tekst o majci iz Rijeke na www.24sata.hr komentirala je i susjeda, koja kaže da dijete puno plače i doziva majku. Majci, koja je u četvrtak otišla u Remetinec, nisu dali da se javi kolegici.
- Ne znam koliko traje da joj dopuste poziv. Sigurno je jako uznemirena - kaže kolegica.
Riječanka jedini spas vidi u pomilovanju predsjednika Stjepana Mesića. On je obećao razmotriti njezin slučaj i poručio joj da čim prije pošalje molbu Ministarstvu pravosuđa. Nakon toga će ministarstvo od Centra za socijalnu skrb i nadležnih službi prikupiti mišljenja o pomilovanju te izvješće poslati Komisiji za pomilovanja. Komisija će predmet razmotriti i poslati predsjedniku mišljenje o pomilovanju. Na osnovi dokumentacije i mišljenja Stjepan Mesić će odlučiti hoće li je pomilovati.

MAJKA ĆE ODLUKU O POMILOVANJU ČEKATI U ZATVORU NAJMANJE DVA DO TRI TJEDNA
Majka mora navesti sve argumente koji utječu na pomilovanje, poput činjenice da nema kome ostaviti dijete. Najmanje dva do tri tjedna traje procedura do odluke Komisije, objasnio je zagrebački odvjetnik Silvije Degen. Dodaje kako je Riječanka pomilovanje mogla zatražiti i prije početka izvršenja kazne.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • _anna_ 09.06.2009.

    .

  • memyself 09.06.2009.

    prvo neka napiše na papir ono što je očito svima ali ne i Mesiću jer ne zna što znači dojit i bit majka a i ne želi se poistovjet s problemima jadnih ljudi jer je to depra, onda će taj papir ić komisiji, pa vijeću pa neke odluke pa natrag mesiću kao njihovo mišljenje jer mesić nema svoga ja( fikus ), pa će onda donijet njihovo mišljenje...Bože dragi šta ti sve gledaš odozgo, neka nitko nikad ne doživi ovo što ova jadna žena doživljava, a zbog čega zbog marihuane, za koju je pitanje vremena kad će je legalizirat,...pravi je zločin ovo što naš sustav radi ovoj ženi,...nek joj dragi Bog da snage

  • RajskaBatina 08.06.2009.

    Otvorite joj štand s marihuanom i ostalim drogama nu centru grada. Mesić bi joj mogao dati orden REDA KRALJICE MARICE za posebne zasluge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare