To je to što me zanima!

Beba ostala živa jer su je držali u vrećici za sendvič

Dječak Billy se rodio u 27. tjednu trudnoće s 936 grama i odmah su ga stavili u inkubator. Vrećica je dodatno pomogla održavati temperaturu tijela
Vidi originalni članak

Jayne Jones (38) u 27. tjednu trudnoće doznala je na ultrazvuku da njena beba raste izvan maternice - u trbušnoj šupljini, između vanjske stijenke želuca i kože. Bila je potrebna hitna operacija, nikad do tada izvedena u Velikoj Britaniji. Naime, takva trudnoća zabilježena je do sada samo jednom. Ostala djeca začeta izvan maternice u pravilu umiru s nekoliko tjedana ili čak dana. Dječak Billy se rodio s 936 grama 14. travnja i odmah su ga stavili u inkubator. U inkubatoru su ga dodatno protiv hladnoće zaštitili - vrećicom za sendvič! Polupropusna vrećica za sendviče britanskog lanca supermarketa Tesco, kazali su liječnici, bolje će od bilo koje skupocjene medicinske opreme održavati stalnu temperaturu djeteta.
- Bilo je smiješno gledati ga u inkubatoru, onako malog, s velikim crvenim natpisom Tesco -ispričala je Jayne za Daily Mail. Billy se u vrećici dobro razvio i sada je potpuno zdrava beba. Šansa da oboje prežive bila je jako mala, zato liječnici bebu nazivaju čudom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dannyboy 02.09.2008.

    ...neka ga anđeli i dalje prate na životnom putu...

  • teuta 02.09.2008.

    zanimljivo je kako su jednostavno riješili zivotni problem. drz se mali.

  • Kataryzig20 02.09.2008.

    Želja tako malog bića za životom je neusporedivo jača od svih sila na svijetu...tako malen, a tako jak.Puno srće mu želim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare