To je to što me zanima!

Beba s dvije glave kritično, ne znaju kako je održati na životu

Bebe rođene s jednim tijelom i dvije glave navodno su u kritičnom stanju zbog problema s disanjem. Prebacili su ih u drugu bolnicu gdje će ih pregledati stručnjaci
Vidi originalni članak

Bebe rođene u Kini s jednim tijelom i dvije glave navodno su u kritičnom stanju zbog respiratornih problema, javlja Globo. Curice, koje su se rodile u četvrtak u gradu Suining, prebacili su u bolnicu u Chongqingu gdje će ih pregledati stručnjaci. 

- Teško je reći kako bi mogle preživjeti u budućnosti. No dat ćemo sve od sebe da ih sada održimo na životu, rekao je Pu Youhua, liječnik iz bolnice u Suiningu. Curice su se rodile sa četiri kilograma i 51 centimetrom dužine. Dijele srce zbog čega ih liječnici ne mogu razdvojiti jer lijeva strana srca radi za curicu na lijevoj strani, a desna strana srca za njenu sestru. Imaju dvije kralježnice i dva jednjaka, a sve ostale organe dijele. Roditelji su željeli pobaciti bebe kad su na ultrazvuku 3. svibnja vidjeli da imaju samo jedno tijelo, no bilo je kasno. Curice su rođene carskim rezom, nakon čega su ih roditelji napustili, javlja AP.

Liječnici kažu da je uzrok deformacije genska mutacija, no nisu ju na vrijeme uočili jer je majka beba na ultrazvuku bila samo tri puta u cijeloj trudnoći, a dva dana nakon trećeg pregleda kad su i uočili deformaciju, dobila je trudove i rodila. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • PrincessPeach 11.05.2011.

    ima još 1 slučaj sličan ovome abby i brittany one imaju koliko toliko normalan život mislim da ako ove curice prežive da mogu uspjeti poput njih

  • Deziderij 11.05.2011.

    Ovdje se radi o jednoj strašnoj deformaciji i nije mi jasno zašto ih pokušavaju ostaviti na životu ? Kome je do toga stalo i zašto ?

  • anana 11.05.2011.

    glupi su komentari, genetika je odgovorna za ovakvo stanje, a ne lijecnici. i ako zena ne dolazi redovno na preglede ne moze se na vrijeme uociti malformacija. uostalom ne zna se kako se zena ponasala tijekom trudnoce tj. kakvi su bili uvjeti u kojima je bila. a prije godinu, dvije na televiziji su prikazivali dokumentarac o djevojcicama koje su bas u ovakvoj situaciji, jedno tijelo, dvije glave, nemoguce razdvajanje. i nisu uopce bile u paklu, uz odgovarajucu skrb, roditelje i ljubav, sve se moze. i da... ljudi ako sumnjate da imate neku bolest, npr rak testisa - otidjite na pregled, makar privatno, ne znam zasto stedite novac na tome, necete ga nositi na onaj svijet. marihuana ne lijeci rak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare