To je to što me zanima!

Beba se zbog poremećaja rodila bez očnih jabučica

Malena Faith rodila bez očnih jabučica. Liječnici su njeno stanje zamijetili u 20. tjednu trudnoće, no pomoći nije bilo, a roditelji su prihvatili stanje
Vidi originalni članak

Dvomjesečna Faith Wildschuetz iz Teksasa rodila se bez očnih jabučica. Zbog poremećaja bilateralne mikroftalmije, u trudnoći se bebi nisu razvile oči.
- Osjetili smo da će nam naša vjera u Boga i njegov plan pomoći, pa smo kćer odlučili nazvati Vjera (Faith) - kaže majka Bridget (31) koja svojoj bebi na internetu vodi blog i skuplja novac kako bi mogli platiti kćerine bolničke račune u čemu im pomaže i crkva, obitelj i prijatelji. Susjedi im svaki dan čak donose i ručak kako bi uštedjeli nešto novca. Bridget i Mike (34) saznali su na Staru godinu da će po prvi put postati roditelji. U 20. tjednu trudnoće na ultrazvuku su otkrili za bebinu anomaliju.
- U početku sam tugovala, a zatim sam pokušala sagledati sve objektivno. Najgore od svega je bilo što nismo znali da li je problem samo u očima ili ima još nešto - priča majka i dodaje da su na sljepoću bili spremni, no najteža je bila neizvjesnost za bebinu budućnost. Nakon mjesec dana Faith su pustili iz bolnice. Roditelji konačno uživaju u svojoj bebi ali i uče o njenom stanju o kojem su prvi put čuli s njenim dolaskom. Planiraju ju odvesti na ugradnju očne proteze čim navrši pet mjeseci, a do tada će nositi takozvane ekspandere, koji ne dopuštaju očnoj duplji da se suzi. Iako Bridget i Mike žele još djece, kažu da im je sada na prvom mjestu Faith kojoj žele priuštiti normalan život.
- Iskreno vjerujem da će moja kći odrasti u predivnu djevojčicu, jer ona to već je - kaže majka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • merien1990 09.01.2010.

    sigurna sam da će se i ona i naš Patrik s istim problemom izvući i da će se jednog dana upoznati i tko zna, možda se i zaljube :)

  • silvya 14.11.2009.

    ljepotice mala želim ti svu sreću

  • stara50 14.11.2009.

    želim vam puno sreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare