To je to što me zanima!

Bebić o 'Hrvatskom snu': Pretenciozan, ali može biti

Predsjednik Uprave Profectus grupe Vicenco Blagaić predstavio je Luki Bebiću najveći turistički projekt 'Hrvatski san' koji će biti kraj Dubrovnika
Vidi originalni članak

Nakon što je prezentiran premijerki Kosor i predsjedniku Josipoviću, predsjednik Uprave Profectus grupe Vicenco Blagaić i prvom čovjeku Sabora Luki Bebiću prezentirao je najveći turistički projekt 'Hrvatski san'. Riječ je o projektu vrijednom ukupno pet milijardi eura koji predviđa izgradnju velikog hotelskog kompleksa, sajamskog centara, golf terena, luksuznih vila, velike marine i drugih pratećih objekata. Sve to bit će smješteno na predjelu Sestrice u dubrovačkom primorju. Blagaić ističe da je potencijal projekta u privlačenju inozemnog kapitala, oživljavanju građevinskog sektora, otvaranju novih radnih mjesta, produljenju turističke sezone.
- Ovo što ste vi nazvali 'Hrvatskim snom', malo je pretenciozan naziv, ali može biti san - kazao je Bebić koji je zadovoljan predstavljenim. Smatra da je riječ o 'bajnom projektu' u kojem će uživati mlađe generacije. Projekt prati tri godine, a zadovoljan je što se odustalo od "monstruoznih objekata" koji bi nagrđivali prostor, kao što je to bio slučaj u prvotnim planovima.
- Nečija ideja su bile neke vijuge vinute u zrak, kao da smo na Mjesecu. Kad dođem na taj prostor želim da bude kao sada, a ne kao da sam pao na Mjesec. Ova sada rješenja su izraz lokacije, a ne obratno - kazao je Bebić. Kazao je i da lokacija na kojoj je predviđena gradnja poziva cijeli svijet da se uključi, a u projektu vidi potencijal na kojem će susretati svjetska elita koja to može platiti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ajmohrvatska0508 06.05.2010.

    bit će to predivni hotelski kompleks. Hrvatska se izgrađuje iz dana u dan !!! :))) o tom se prije 50 godine nije moglo ni sanjati, tj bit ću konkretniji, nije se smjelo sanjati :)

  • PapaŠtrumpf 06.05.2010.

    Vjerojatno se radi o milijunima kvadrata u Dolima koje je Blagajić uz pomoć vrlog nam i dobro poznatog Ive S. kupovao po 5€ a prodavati će se mnogostruko više i kao slučajno baš tu će biti izlaz s autoputa i sve to on predtavlja Bebiću koji je također kupio priličan broj kvadrata jeftinog zemljišta gdje će isto tako KAO slučajno proći autoput prema Dubrovniku pa će i na barba Luka u jednu lijepu mirovinu s osiguranom budućnošću svojih unuka i praunuka.

  • NOMEN EST OMEN 06.05.2010.

    pa ko to još puši ... a ovaj stari prdonja,šta on zna??

Komentiraj...
Vidi sve komentare