To je to što me zanima!

Benedikt navratio na misu pa iznenadio Papu i kardinale

U baziliku svetog Petra Benedikt je ušao na sporedni ulaz. Hodao je podupirući se štapom, a zatim sjeo u prvi red s kardinalima. Dočekali su ga gromoglasnim pljeskom
Vidi originalni članak

Papa Franjo u subotu je u bazilici svetog Petra blagoslivljao 19 novoizabranih kardinala. Bez najave navratio je papa u miru Benedikt (86).

Otkako je dao ostavku prije godinu dana, Benedikt se nije pojavljivao u javnosti niti je sudjelovao u papinskim ceremonijama. U subotu je u baziliku svetog Petra ušao na sporedni ulaz. Hodao je podupirući se štapom, a zatim sjeo u prvi red s kardinalima. Dočekali su ga gromoglasnim pljeskom. Papa Franjo ga je ugledao baš prije početka ceremonije. Pozdravio ga je, a Benedikt je u znak poslušnosti i poštovanja s glave skinuo bijelu kapicu.

Tijekom procesije, prije svečanosti proglašenja novih kardinala, papa Franjo došao je do svog prethodnika i srdačno ga zagrlio. Kardinalskom zboru pridružilo se 16 novoizabranih kardinala mlađih od 80 godina iz 12 država svijeta te trojica nadbiskupa starijih od 80 godina.


Idi na 24sata

Komentari 20

  • nopliz, nopliz 24.02.2014.

    papa franjo je legenda!!

  • don drle 23.02.2014.

    smiješni likovi,a još smiješniji njihovi podanici,.21 vijek a toliko primitivizma,,.

  • twini 23.02.2014.

    komentirati suprotno o ovoj dvojici mogu samo oni koji dovode ljude u ovakvo stanje neimastine ili da su na vlasi bi to ucinili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare