To je to što me zanima!

Benedikt XVI. imat će mirovinu 5000 eura nakon što odstupi?

Benedikt XVI. će imati manju mirovinu od ostalih umirovljenih kardinala, a talijanski mediji nagađaju kako će mu novi papa dodijeliti počasnu titulu da se iznos poveća
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. će nakon odlaska s funkcije 28. veljače ove godine dobivati mirovinu od 2500 eura mjesečno, a taj bi se iznos mogao udvostručiti ukoliko ga njegov nasljednik imenuje za "počasnog rimskog biskupa". 

La Stampa javlja kako će tako Benedikt XVI. imati manju mirovinu od ostalih umirovljenih kardinala u Vatikanu te nagađaju kako će mu novi papa dodijeliti počasnu titulu kako bi mu se primanja povećala. 

Benedikt XVI. prošlog je ponedjeljka na sastanku kardinala rekao kako odlazi s mjesta poglavara Katoličke crkve, a vatikanski glasnogovornik istaknuo je da će novog papu izabrati u najkraćem mogućem roku. Talijanski mediji izvijestili su kako će se Benedikt XVI. vjerojatno preseliti u papinsku vilu, a sa sobom će odnijeti i svoje osobne stvari, što uključuje klavir, mačke te privatna pisma.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • ivanfilip 24.02.2013.

    Za naše pojmove ogromna mirovina,ali kad usporedimo doprinos Pape svijetu (urbi et orbi) i primjerice naše gospe Ingrid koja toliko ostvaruje zastupajući Hrvatsku u EU sve izgleda razumnije i prihvatljivije!!

  • WycliffeLuther 24.02.2013.

    Kološanima 1:18 -Krist je Glava Tijela, Crkve; on je Početak, Prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude Prvak! 1 Korinčanima 10:4 -i svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; stijena bijaše Krist!

  • WycliffeLuther 24.02.2013.

    Sotona je jednom pokušao načiniti kompromis s Kristom.Pristupio je Božjem Sinu u pustinji kušanja i,pokazujući mu sva kraljevstva ovoga svijetai njihovu slavu,ponudio da mu sve to dâ ako prizna vrhovnu vlast kneza tame.Krist je ukoriodrskog kušača i primorao ga da se udalji.Ali sotona ima veći uspjeh kad s istim kušnjama pristupa čovjeku.Da bi osigurala svjetovna blaga i počasti,naveo je Crkvu da traži naklonost i podršku zemaljskih velikana.Kad jetako odbacila Krista,naveo ju je da obeća vjernost sotoninu predstavniku,rimskom biskupu. Jedno od glavnih učenja rimokatoličanstva jest da je papa vidljiva glava sveopće Kristove Crkve,da mu je povjerena vrhovna vlast nad biskupima i svećenicima u cijelome svijetu.Štoviše,papi su dane i same titule Božanstva.Nazvan je "Gospodin Bog papa"i proglašen nepogrešivim.On zahtjeva da mu svi odaju počast.Isti zahtjev što ga je sotona postavio u pustinji kušanja,on ponovo iznosi preko rimske crkve i veliki mu je broj ljudi spreman iskazati odanost. Ali oni koji se boje i štuju Boga odbit će ovaj drski zahtjev riječima kojima je Krist odbio ponude podmuklog neprijatelja:"Gospodaru,Bogu svojemu,klanjaj se i njemu jedino služi!"(Lk 4,8)

Komentiraj...
Vidi sve komentare