To je to što me zanima!

Benedikt XVI. postao najstariji papa u povijesti katoličke crkve

Papa u miru nadmašio je papu Leona XIII. koji je živio 93 godine. Izbjegava pojavljivanje u javnosti, a navodno je lošeg zdravlja no bistrog uma
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. je prošle srijede postao najdugovječniji vrhovni poglavar u povijesti Katoličke crkve. Papa u miru (što je njegova službena titula nakon što je predao dužnost) nadmašio je papu Leona XIII. koji je živio 93 godine od 1810. do 1903. godine.

Joseph Alois Ratzinger izabran je za papu 19. travnja 2005. godine te je naslijedio Ivana Pavla II. S više od 78 godina starosti, Joseph Ratzinger je bio najstariji papa koji je izabran u zadnjih 275 godina. Umirovio se 2013. godine, nakon osam godina službe što je izazvalo veliku pažnju diljem svijeta jer su se samo rijetki pape u povijesti odrekli dužnosti.

Kao papa je posjetio Hrvatsku u lipnju 2011. godine te održao euharistijsko slavlje na zagrebačkom hipodromu. Od umirovljenja papa Benedikt XVI. izbjegava javnost te živi u Vatikanu. Navodno je slabog zdravlja, ali još uvijek oštrog uma. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Štrumfeta6 06.09.2020.

    od kada je izabran, nije mi se sviđao .... ima nešto u njegovom pogledu i izgledu što me odbija, ne znam zašto .... papa Wojtyla za mene je bio najdraži papa, imala sam tu sreću da proslavim u Rimu njegov 84. rođendan, ubrzo nakon toga je umro .... sadašnji papa Franjo njegova je dostojna zamjena ...

  • OšKavu 06.09.2020.

    666

  • Dr.Gonzo. 06.09.2020.

    Darth Sidious, proucite malo kako mu je brat organizirao masovna pedofilska orgijanja u Austriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare