To je to što me zanima!

Berlusconi šokirao: Mussolini je napravio puno dobrih stvari

Nije se dugo čekalo na prve reakcije na ovu izjavu, pa je predsjednik Demokratske stranke rekao kako su izjave sramota i uvreda povijesti i sjećanja, te je zatražio da se Berlusconi odmah ispriča
Vidi originalni članak

Silvio Berlusconi rekao je u nedjelju kako je Benito Mussolini, koji je na čelu Italije bio od 1922. do 1943. godine, učinio puno dobrih stvari, osim antisemitskih rasnih zakona. Objasnio je da su rasni zakoni Mussolinijeva najveća greška, ali da je u puno drugih područja učinio puno dobrih stvari. 

Bivši šef Vlade ovaj zaključak je iznio u Milanu na marginama svečanosti povodom dana sjećanja na holokaust. 

Mussolinijev režim je 1938. godine proglasio niz dekreta, pod zajedničkim nazivom rasni zakoni, kojima su uvedene mjere diskriminacije i progona talijanskih Židova. 

Merkel: Njemačka nosi stalnu odgovornost

- Italija ne nosi jednaku odgovornost kao Njemačka - rekao je Berlusconi, a njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je ocijenila kako Njemačka nosi stalnu odgovornost za zločine  iz razdoblja nacional-socijalizma. 

Nije se dugo čekalo prve reakcije na Berlusconijeve izjave, pa je predsjednik Demokratske stranke Pier Luigi Bersani na Twitteru napisao kako su izjave sramota i uvreda povijesti i sjećanja, te je zatražio da se Berlusconi odmah ispriča Talijanima. Čelnik Italije vrijednosti Antonio Di Pietro je rekao da je Berlusconi Mussolinijeva karikatura, piše AFP.


Idi na 24sata

Komentari 76

  • MAGNUM_2 28.01.2013.

    Pogledajte samo vodovode i cjevovode , akvadukte u Istri više ih je napravio on od 1922 do 1939 nego smo mi od 1945 do 2013 a da ne govorimo da smo jedno 100 kilometra koje je on izgradio izbacili iz upotrebe jer nismo znali upravljat sa njima ... Žalosno je ali istinito

  • mik 28.01.2013.

    Meni je on pozitivna povijesna ličnost !Neka se nitko ne uvrijedi, ali ja tako mislim !

  • nlukac11 28.01.2013.

    Talijančeki, talijančeki- baš vas mi je žal, niti mi nekamo bog zna kakvog premijera ali vi uvijek imate takove spodobe i degenerike - ko zna možda sadomazohizam zabavlja rulju( ali nažalost na njihovu štetu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare