To je to što me zanima!

Bernardić pozvao premijera da 'najprije očisti svoje dvorište'

Pametnome je dosta. Stav SDP-a je jasan, beskompomisna borba protiv korupcije je nešto na čemu ćemo inzistirati, a jedan od prvih zakona koje ćemo donijeti je pravo onaj o porijeklu imovine, izjavio je Bernardić
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak u Puli kako je nepojmljivo da premijer Andrej Plenković proziva SDP zbog navodnih afera i sumnje u gospodarski kriminal u slučaju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture te ga pozvao da "najprije počisti stvari u svojem dvorištu".  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Savjetujem predsjedniku Vlade da najprije počisti u svome dvorištu. Prije svega neodgovorno je od premijera da upravlja radom državnih institucija progona. Stavljati SDP u takav kontekst, a ne prozivati jedanaest ministara koji su zbog sumnje za korupciju otišli iz Vlade ili svog prvog najvjernijeg koalicijskog partnera Milana Bandića koji je opterećen i optužnicama i aferama je u najmanju ruku neodgovorno - rekao je Bernardić. Dodao je kako od pet osoba koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu četiri iz HDZ-a.

- Pametnome je dosta. Stav SDP-a je jasan, beskompromisna borba protiv korupcije je nešto na čemu ćemo inzistirati, a jedan od prvih zakona koje ćemo donijeti je pravo onaj o porijeklu imovine. U SDP-u postoji nulta tolerancija borbe protiv korupcije - ustvrdio je predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije. 

Govoreći o slučaju Vjetroelektrane, Bernardić je rekao kako je indikativno da je upravo ministar Ćorić autor HDZ-ovog programa za izbore što pokazuje, smatra on, "kako je HDZ-ov predizborni program za sljedeće četiri godine korupcija".

RASPUDIĆ O IZBORIMA 'Bernardić je prekrižio Most kao partnera, neću podići ruku vladi kojoj će premijer biti Plenković'

- Pozivam građane da 5. srpnja ne glasaju za nastavak lopovske Vlade - poručio je Bernardić.

Odgovarajući na pitanje novinara rekao je da još traju pregovori oko mogućeg ulaska IDS-a u Restart koaliciju.

- O detaljima razgovaramo unutar partnerskog odnosa s njima. Ovih dana vidjet ćemo kako će se razvijati pregovori i u konačnici donijeti odluku. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti suradnju te biti partneri, ili predizborni ili postizborni - rekao je Bernardić.

Odbacio je informaciju o stvaranje velike koalicije ustvrdivši kako je svima jasno da do toga neće doći jer, kako je rekao, "SDP ne može u koaliciju sa HDZ-om, odnosno strankom koja je na optuženičkoj klupi iz koje je jedanaest ministara moralo otići zbog sumnje na korupciju".

- I nije to sve, jer trenutno još dva 'vise' - ministri Ćorić i Bošnjaković. Dakle, koalicije s njima nema. Ako ti ode 13 ministara zbog sumnje na korupciju, pa više nije problem u njima, nego je problem brate u tebi - izjavio je Davor Bernardić.

REFORMA HDZ-A Bernardić: Datumi blagdana se mijenjaju, korupcija nam ostaje

Odbija i bilo kakvu mogućnost koalicije s Miroslavom Škorom, jer "SDP ne želi koalirati sa strankama koje ne dijele iste svjetonazore".

- SDP će zajedno sa svojim partnerima imati dovoljno ruku da sastavi novu stabilnu hrvatsku Vladu. Cilj nam je iščupati zemlju iz kaosa koje će ostaviti Plenković i njegova Vlada. Oni su pobjegli na izbore jer su pobjegli od odgovornosti za zemlju, ostavit će zemlju u rekordnim negativnim gospodarskim pokazateljima, deficit je trenutno oko 20 milijardi, do dana izbora bit će veći nego što ga je ostavio Sanader - rekao je čelnik Restart koalicije.

Davor Bernardić je govoreći o prvim potezima Vlade, ako Restart koalicija dođe na vlast, rekao kako je najprije nužno pomoći turističkom sektoru te kako bi njegova Vlada iz tog razloga najprije smanjila PDV na ugostiteljstvo i turizam na deset posto.

Pomoći će nautičkom turizmu tako da bi se njegov status prebacio iz prometnog sektora u turistički sektor. Poručio je da privatnim iznajmljivačima, a njih je 110 tisuća u Hrvatskoj, treba olakšati život, produžiti mjere oslobađanja od turističke pristojbe i od plaćanja paušala do kraja sezone.  

Prije početka konferencije za novinare na pulskoj tržnici, Bernardiću je prišao bivši Uljanikovac ogorčen zbog propasti pulskog brodogradilišta. Pitao ga je što se poduzima u borbi protiv korupcije i zašto čelnici Uljanika još nisu iza rešetaka, a na što je Bernardić odgovorio kako je Uljanik zadnji simbol hrvatske industrije uz rafineriju Sisak, koji je nažalost "uništen zaslugom ove Vlade".

Idi na 24sata

Komentari 40

  • anadalton 03.06.2020.

    Berandriću tebi su iz stranke pobjegli svi koji znaju čitati i pisati, okružen si teško nesposobnim neradnicima, a koalicja su ti Pajser, Anka Kirminalka i notorni lažov i neradnik Hrelja.

  • 02.06.2020.

    Šegrt Bero

  • jožek2 02.06.2020.

    Sto puta bravo za Beru, od Plenkija i adezeja nema gore vlade na kugli zemaljskoj, a sad tko god dođe na vlast od adezeja gori ne može biti, jer većih kriminalaca od njih nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare