To je to što me zanima!

Bernardić: SDP će poduprijeti povratak Ine u hrvatske ruke

Na pitanje otkuda novac za otkup Ine, Davor Bernardić je rekao kako će vrlo rado dati potporu svakom prijedlogu koji ide za zaštitom hrvatskih nacionalnih interesa
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u subotu navečer kako očekuje od vladajućih Bože Petrova i Andreja Plenkovića da za odluke oko Ine dobiju potporu u Hrvatskom saboru te da će SDP te odluke poduprijeti.

- Mi smo prvi predložili povratak Ine u hrvatske ruke, rekao je dodavši kako je apsolutni interes Hrvatske zaštiti proizvodnju u Ini i u njoj zaštiti 9.500 hrvatskih radnika.

Naglasio je kako se to treba učiniti s Molom ili bez Mola, te dodao da vlada konačmo mora uzeti stvar u svoje ruke. Ukoliko se ide u bilo kakav aranžman koji će stajati Hrvatsku , istaknuo je kako očekuje da to vladajući naprave s potporom Hrvatskog sabora te da sve bude jasno i transparentno.

Na pitanje da komentira odluku arbitraže, odgovorio je kako je na snazi zakon o privatizaciji Ine iz 2002. godine, a to je zakon koji omogućava Hrvatskoj pravo veta. Dakle to su, kako je rekao, zlatne dionice pa očekuje da Hrvatska ima dominantnu ulogu u Ini. Mi moramo uzeti kao država uzde u svoje ruke, što očekujem od vlade, poručio je.

Što se tiče same arbitraže i samoga procesa, ustvrdio je kako se nažalost dogodilo to što se dogodilo te da je sad na nama da popravimo stanje.

Ocijenio je kako je sve još na početku krivo krenulo te dodao kako nisu sazvali Odbor za europske poslove u poslovničkom roku pa smo sada tu gdje jesmo.

Na pitanje smatra li se SDP suodgovoran za ovakvu odluku arbitraže, odgovorio je zašto bi se mi smatrali odgovornima jer je bivša SDP-ova vlada pokrenula postupak da se vrati stvar u hrvatske ruke.

- Mi smo napravili taj korak, a sad neka ova Vlada napravi sljedeći korak, rekao je dodavši neka sada vlada vrati Inu u hrvatske ruke.

Na pitanje otkuda novac za otkup Ine, Bernardić je rekao kako će vrlo rado dati potporu svakom prijedlogu koji ide za zaštitom hrvatskih nacionalnih interesa. Poručio je i kako očekuje od vladajućih da ponude rješenje za povratak Ine, te da će ih SDP u tomu poduprijeti.

Vladi je poručio kako joj je SDP ostavio rast, skresao deficit i uveo red u zemlju.

- Bez obzira na 2016. godinu, koja je bila politički turbulentna, ostavljamo rast i red, rekao je Bernardić poručivši kako je prema tomu zadaća ove vlade da ništa ne dira. 

Idi na 24sata

Komentari 220

  • ilmare 27.12.2016.

    Pa dobro zašto rezervirano ?? Za KOGA ? Zar nisu svi vjernici jednaki ?? A neki i "jednakiji" . Nije pohvalno ni za ove sa "rezervacijom " , a još manje za crkvu ,koja diskriminira vjernike ...

  • croaticum 27.12.2016.

    Šta se to događa na ljevici, je li Bernardić svojim dolaskom na polnoćku u Katedralu povrijedio kodekse ponašanja sdpenjara? Čuju se opori prigovori i kvalifikacije, jezik kojim se služe kritičari je opet blizu štakorašenja. Čak se je i rašeta junior oglasio sa svojim mišljenjem. Težak put i život će imati novi šef sdp-a, ta uhljebljenička banda nikako da se smiri, ni ne izgleda da će.

  • Miške 27.12.2016.

    A ova lijepa gospođa u sredini, čija je supruga ili družica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare