To je to što me zanima!

Beroš: Čeka nas promišljanje o opuštanju preporučenih mjera

Danas je točno 50 dana kako je potvrđen prvi oboljeli od korona virusa, a Hrvatska ima 1650 slučajeva korona virusa. Ministar Vili Beroš istaknuo je da u "knjigama nema recepta" za usporiti zarazu
Vidi originalni članak

Naša je strategija od samog početka usporiti rast oboljelih, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za emisiju U mreži Prvog

- Podaci su dobri i zadovoljavajući. Sve mjere su donošene na balansu između mjera koje sprečavaju širenje epidemije, ali koje omogućavaju normalan život - rekao je Beroš i istaknuo da bi u budućnosti trebalo opustiti mjere. 

Danas je točno 50 dana kako je potvrđen prvi oboljeli od korona virusa, a Hrvatska ima 1650 slučajeva korona virusa. 

RASPLESALI SU HRVATSKU Zbog Anite i Tomislava plešu svi: Htjeli smo ljude razveseliti

- Za ovakvu ugrozu nema u knjigama recept kako usporiti zarazu. Mijenjali smo strategiju u nekoliko navrata. Kasnije se ispostavilo kao najlogičnije da se formiraju centri koji će se baviti Covid-19 centre koji će se posvetiti pozitivnim pacijentima - poručio je Beroš.

- Zdravstveni sustav nije opterećen. Imamo dovoljan broj respiratora i kreveta za bolesnike - poručio je. 

- Ono što nas čeka u sljedećem periodu je promišljanje o relaksaciji, opuštanju tih mjera da bi sve one životne tokove koji se mogu odvijati omogućili, da bi i privredne aktivnosti na neki način oživjele, ali da i dalje uz to imamo kontrolabilan broj oboljelih - rekao je. 

Damir Trut, zamjenik načelnika Nacionalnog stožera, komentirao je razdoblje produženog vikenda u kojem su trgovine imale dulje radno vrijeme. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Najgori dan u Francuskoj: 762 preminula u posljednja 24 sata

- U subotu je bilo 2600 nadzora, a u nedjelju i ponedjeljak 800 nadzora jer su velik broj trgovina bio zatvoren. S terena nismo dobili velikih prigovora - poručio je. Dodao je kako su očekivali gužve i rekao da neke trgovine nisu bile potpuno spremne na to. 

- Građani su u većoj mjeri bili disciplinirani, a promet slab - nadodao je. Istaknuo je kako neke mjere uskoro ističu, a o njih devet će se raspravljati. 

- Struka mora dati svoju riječ prvo. Mi želimo popuštati s mjerama, ali sve će to biti sukladno trenutku i razini opasnosti - rekao je. 

Ministar Beroš istaknuo je da je i Svjetska zdravstvena organizacija poručila da se ne smiju brzo popuštati mjere i da se neke djelatnosti mogu prilagoditi novim situacijama. 

Idi na 24sata

Komentari 196

  • maj 14.04.2020.

    Oni su na početku promišljali i nisu suzbili zarazu na granici,sad će promišljati dok ne upropaste gospodarstvo.Za njega je na početku to bila obična gripica.

  • 14.04.2020.

    Ova je pandemija uvelike dokazala tezu da je Hrvatska zapravo farma za uzgoj baudala

  • brunkinenika 14.04.2020.

    Gospodine Beroš mi nemamo normalni život nismo mi ministri i saborski zastupnici nemojte njih tu ubrajat sa sirotinjom

Komentiraj...
Vidi sve komentare