To je to što me zanima!

Beskućnike na parkiralištu drže u nacrtanim pravokutnicima!

Jedan zaraženi bio je dovoljan da se zatvori prihvatilište za beskućnike i da 500-ak osoba ostane bez sigurnog mjesta za prespavati. Grad Las Vegas se dosjetio - hajdemo ih staviti na parkiralište
Vidi originalni članak

Ljudima bez krova nad glavom Las Vegas je dao imaginarni krevet, doslovno.

Nakon što je potvrđeno da je jedan beskućnik, korisnik jednog katoličkog prihvatilišta za beskućnike u Las Vegasu, pozitivan na koronu, ono se moralo zatvoriti. Tako je oko 500 beskućnika tražilo novo mjesto gdje se mogu smjestiti, barem ugodno prespavati, budući da je i drugo prihvatilište u gradu bilo popunjeno, prenosi CNN.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga ih je grad, pokraj svih praznih hotela i motela u ovo vrijeme, smjestio na jedno prazno parkiralište. Na njega je bilo postavljeno više od 2.200 kvadrata tepiha za kao prostirka za spavanje. Postavili su ga lokalni studenti, no ubrzo je uklonjen i tako je 117 osoba ostalo ležati na hladnom betonu.

Prvu noć, dok je tepih još bio ondje, na njemu je spavalo 66 osoba, no vlasti su ga nakon toga uklonile. 'Zarobljeni' su unutar ocrtanih pravokutnika koji ih zadržavaju udaljene jedne od drugih 1.83 metra. Tepih bi, rekli su navodno, bilo preteško održavati dezinficiranim.

- Smatramo da bi bilo preteško dezinficirati i čistiti tepih. Zamolili smo za madrace koji se mogu lako očistiti, ali nismo ih dobili  - rekao je za CNN David Riggleman, šef komunikacija Las Vegasa.

Fotografije beskućnika koji spavaju na hladnom betonu ubrzo su preplavile društvene mreže, a mnogi su zgroženi onim što su vidjeli.  Ipak, tješi činjenica da se ondje nalaze i studenti medicine koji mogu pomoći nazočnima, a možda pritisak javnosti natjera vlasti da nađu ipak prihvatljivije mjesto za smještaj osoba.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Azagorje 01.04.2020.

    Eh, Las Vegase dao si mrvice sa svojega bogatog stola onima koji nemaju ništa, "ali imaju sve" Bog vas blagoslovio beskućnici, dao vam zdravlje i svoj Mir!

  • franjo 54 01.04.2020.

    Demokracija na djelu. Tome tezimo???

  • 01.04.2020.

    Prava slika Amerike: 40.000.000 bez zdravstvene zaštite, cca. 1 milijun beskućnika spavaju pod vedrim nebom (eufemizam) za spavanje po cesti, ispod mostova, po opskurnim ruševinama, itd. Ovi "poznavatelji" Amerike, koji tvrde da svatko može imati krov nad glavom, su potpune neznalice. Primjer grada Seatle-a tisuće beskućnika spava u šatorima, premda 1/3 ih IMA POSAO. Razlog: astronomske najamnine....itd...itd. Visoko obrazovanje nedosanjani san milijuna mladih. Razlog: enormne školarine.... Itd,.... itd. Nezaposlenost srednjeg pojasa Amerike drama. Proizvodnja "američke" robe se odvija u zemljama Azije. Današnje generacije rade duže nego u razvijenim zemaljama Europe, a nadnice su još niže, time i kupovina moć. Ukratko knjiga :"Rekvijem za američki san" autora Noam Chomsky-a, je vrhunskog štivo kako za obožavatelje, tako i za kritičare Amerike. Kipuća preporuka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare