To je to što me zanima!

Besplatno ćete moći mijenjati valutu u kojoj ste podigli kredit

Zakon je već prošao prvo čitanje, a ako ga Sabor usvoji u rujnu, trebao bi već u listopadu biti na snazi. Oni koji dižu stambene, dugoročne kredite trebali bi imati veća prava nego sad
Vidi originalni članak

Ako želite prijevremeno otplatiti kredit, banka vam ne smije to naplatiti. Jednom tijekom kredita možete potpuno besplatno i promijeniti valutu kredita. Neke su to od novosti koje je jučer prihvatila Vlada u izmjenama zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju. Zakon je već prošao prvo čitanje, a ako ga Sabor usvoji u rujnu, trebao bi već u listopadu biti na snazi. Oni koji dižu stambene, dugoročne kredite trebali bi imati veća prava nego sad. Banke moraju točno napisati koji su troškovi kredita, a neće moći davati i kredite onima koji ih ne mogu otplaćivati, koliko god vrijednu nekretninu dali u zalog. Onaj tko potpiše kredit, imat će i 14 dana da se predomisli te raskine ugovor.

- Zakon će jamčiti veću zaštitu potrošača - rekao je ministar financija Zdravko Marić. Izmjene zakona su dugo najavljivane, a sad bi napokon trebale biti usvojene.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • POTPEC 25.08.2017.

    Kada čemo mi građani moći besplatno minjati vas političare, za manje lopovske i korumpiranije.

  • kokaza10 25.08.2017.

    Sigurnije i jeftinije je biti podstanar. Besplatno uvijek na kraju ispadne samo "jeftin štos"!! Ne dižite kredite osim ako želite postati rob!

  • jožek2 25.08.2017.

    Kad vidim ovog lažljivca i napuhanka marića odma mi se riga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare